Risto Isomäki: Kurganin varjot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Risto Isomäen tuorein ekojännäri rakentuu tutuista aineksista: tässäkin kirjassa on mielenkiintoista, jos melko vähän tunnettua historiaa, ja siihen seuraksi sitten järkyttävä ekokatastrofi, joka on sen verran todellinen, että herkempi lukija voi järkyttyä vakavasti.

Kirjan nimen kurganit ovat muinaisia hautakumpuja, joita Venäjän aroilla on ja joihin on haudattuna muun muassa skyyttien ja sarmaattien johtajia. Yksi kirjan päähenkilöistä on Alex, arkeologi, joka tutkii kuuden suuren kurganin kokonaisuutta Rostovissa, ja tekee upean löydön.

Alexin vaimo Irina on meribiologi, jonka kollega Juri löytää Mustanmeren rannalta kuolleita delfiinejä. Kymmenittäin, mutta tilanne on vielä pahempi. Kalastajat ovat nähneet merellä tuhansia kuolleita delfiinejä ja haistaneet mätien munien hajua. Kaikki tämä enteilee vakavia ongelmia. Valitettavasti Jurin ja Irinan työnantaja on varaton, eikä pysty saamaan laivoja liikkeelle tutkimaan asiaa, joten Jurin ja Irinan on lähdettävä itse Alexin tuttavan purjeveneellä tutkimaan Mustanmeren tilannetta.

Pian käy ilmi, että käsillä on hyvin vaarallinen tilanne: Mustanmeren pohjassa muhii todella huikean mittakaavan ekokatastrofi. Eikä sen toteutuminen ole kaukana…

Kurganin varjot on mielenkiintoinen ekojännäri, joka esittelee mielenkiintoisia tieteellisiä teorioita ja antaa sikäli ajatuksille purtavaa, ja toisaalta tarjoilee järkyttävän uskottavia kauhukuvia. Isomäen kuvaama skenaario ei ole onneksi ihan tämän päivän tai ensi viikon asia, mutta eipä sen toteutuminen mahdotontakaan ole. Mielenkiintoinen juttu ja kiinnostava kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...