Sari Peltoniemi: Kuulen kutsun metsänpeittoon

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ysiluokkalainen Jouni näkee Lapissa naisen, kuin suoraan kauhuelokuvasta: luisevan, rähjäisen hahmon, jolla on pitkät kynnet ja liehuvat hiukset. Painajaisnainen kutsuu Jounia nimeltä ja palaa vainoamaan Jounia vielä kotona.

Onneksi apua löytyy yllättävältä taholta. Jounin alakoulun opettaja Romppainen, vakaa kuin peruskallio, paljastuu samaaniksi. Jouni, jonka äiti on kolttasaamelainen, joutuu tutustumaan omiin juuriinsa lähemmin kuin olisi ehkä halunnut.

Tarinaan mahtuu myös ensirakkautta, kaverikuvioita, hankala sisko, tavalliset isäsuhteen haasteet — perinteisiä nuortenkirjan kuvioita, mutta näppärästi esitettynä. Mielenkiintoinen ja omaperäinen kauhujuoni saa niistä hyvät puitteet. Kuulen kutsun metsänpeittoon on mainio nuortenkirja, jonka ansioihin on luettava myös kolttasaamelaisten asian edistäminen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...