Sari Peltoniemi: Kuulen kutsun metsänpeittoon

Osta kirja itsellesi

Ysiluokkalainen Jouni näkee Lapissa naisen, kuin suoraan kauhuelokuvasta: luisevan, rähjäisen hahmon, jolla on pitkät kynnet ja liehuvat hiukset. Painajaisnainen kutsuu Jounia nimeltä ja palaa vainoamaan Jounia vielä kotona.

Onneksi apua löytyy yllättävältä taholta. Jounin alakoulun opettaja Romppainen, vakaa kuin peruskallio, paljastuu samaaniksi. Jouni, jonka äiti on kolttasaamelainen, joutuu tutustumaan omiin juuriinsa lähemmin kuin olisi ehkä halunnut.

Tarinaan mahtuu myös ensirakkautta, kaverikuvioita, hankala sisko, tavalliset isäsuhteen haasteet — perinteisiä nuortenkirjan kuvioita, mutta näppärästi esitettynä. Mielenkiintoinen ja omaperäinen kauhujuoni saa niistä hyvät puitteet. Kuulen kutsun metsänpeittoon on mainio nuortenkirja, jonka ansioihin on luettava myös kolttasaamelaisten asian edistäminen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...