Maria Turtschaninoff: Anaché

Anaché

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anaché on akkadien paimentolaiskansaan kuuluva tyttö. Hänen isänsä Kajake on khalkaheimon johtaja ja vaikutusvaltainen mies. Veli Heor opettaa Anachélle taitoja, joita tytöllä ei akkadien miesvaltaisessa maailmassa pitäisi olla: ratsastamista, metsästämistä ja veitsenheittoa.

Ei Anaché ihan tavallinen tyttö olekaan. Kun heimon shamaani pitää Anachélle aikuistumisriitin, rituaalin kulku ei vastaa äidin kertomaa. Hengillä on Anachélle aivan omanlaisensa terveiset.

Henget ovat akkadien maailmassa lähellä. Kaikkea maailmassa hallitsevat jumala Kummelake ja jumalatar Axeki, ja heidän suopeudestaan on kiinni akkadien menestys ja selviäminen aron ankarissa oloissa.

Akkadien tavanomaiset kuviot järkkyvät, kun jokin suututtaa jumalattaren. Satoa ei enää saada ja sää muuttuu vaikeaksi. Henkien kanssa yhteydessä olevalla Anachélla on tärkeä osa asioiden saattamisessa takaisin oikeaan järjestykseen, mutta mitä tyttö voi tehdä miesten hallitsemassa maailmassa?

Alkuun varsin tavanomaiselta vaikuttava Anaché on muutakin kuin tytön kasvutarina miesten vallitsemassa maailmassa. Se on hieno kuvaus ankarasta luonnosta ja aron ehdoilla elävistä paimentolaisista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...