Maria Turtschaninoff: Anaché

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anaché on akkadien paimentolaiskansaan kuuluva tyttö. Hänen isänsä Kajake on khalkaheimon johtaja ja vaikutusvaltainen mies. Veli Heor opettaa Anachélle taitoja, joita tytöllä ei akkadien miesvaltaisessa maailmassa pitäisi olla: ratsastamista, metsästämistä ja veitsenheittoa.

Ei Anaché ihan tavallinen tyttö olekaan. Kun heimon shamaani pitää Anachélle aikuistumisriitin, rituaalin kulku ei vastaa äidin kertomaa. Hengillä on Anachélle aivan omanlaisensa terveiset.

Henget ovat akkadien maailmassa lähellä. Kaikkea maailmassa hallitsevat jumala Kummelake ja jumalatar Axeki, ja heidän suopeudestaan on kiinni akkadien menestys ja selviäminen aron ankarissa oloissa.

Akkadien tavanomaiset kuviot järkkyvät, kun jokin suututtaa jumalattaren. Satoa ei enää saada ja sää muuttuu vaikeaksi. Henkien kanssa yhteydessä olevalla Anachélla on tärkeä osa asioiden saattamisessa takaisin oikeaan järjestykseen, mutta mitä tyttö voi tehdä miesten hallitsemassa maailmassa?

Alkuun varsin tavanomaiselta vaikuttava Anaché on muutakin kuin tytön kasvutarina miesten vallitsemassa maailmassa. Se on hieno kuvaus ankarasta luonnosta ja aron ehdoilla elävistä paimentolaisista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Kuulosti fantasiakirjalta ja luettavalta vaikkei olisikaan. 🙂

  2. Anaché on vähän samalla tavalla fantasiaa kuin Guy Gavriel Kayn upeat vaihtoehtohistoriat: jumalat ja henkimaailma ovat todellisia, mutta muita fantasiaelementtejä ei ole.

  3. Tämäpä mielenkiintoiselta kuulostaa! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...