Matthew Mather: Kybermyrsky

Kybermyrsky

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monet varmasti miettivät ainakin joskus mitä tapahtuisi yhteiskunnassa, mikäli kaikki tekniikka yhtäkkiä lakkaisi toimimasta. Samaa aihepiiriä taklaa myös Matthew Mather kirjassaan Kybermyrsky. Kirjan keskiössä on tapahtumaketju, jossa New Yorkissa sähköt katkeavat ja niiden mukana katoaa yhteys ulkomaailmaan.

Vailla lämmitystä ja vedenjakoa talvimyrskyn armoilla oleva miljoonakaupunki on varsin haavoittuvainen. Manhattanilla asuva Mike Mitchel on yksi saarroksiin jäävistä ja kirja seuraa hänen edesottamuksiaan selviytyä uudesta ympäristöstä.

Kybermyrsky jakaantuu voimakkaasti kahteen osaan: valtaosan kirjasta viemään tilanteen ja tunnelman rakentamiseen ja varsin hyppivään loppuratkaisuun. Näistä alkuosa on mielenkiintoista tekstiä. Tunnelmanrakennus on onnistunutta ja tapahtumat jokseenkin realistisia maailmanlopunkuvia tekniikan täydellisessä pettämisessä. Kirjan lopetus ei kuitenkaan vastaa rakennettua jännitystä vaan tuntuu väistämättä vaisulta.

Toinen kirjan ongelma on, että sen sisältö toistaa jossain määrin itseään. Jotkin asiat tuntuvat tapahtuvan moneen kertaan ja hidastavat tarinan juonenkulkua. Kirja myöskin kuvaa ihmisiä utopistisen optimistisesti: ihmiset käyttäytyvät hyvin rauhallisesti, vaikka nälkäkuolema uhkaa ja mitään tietoa pelastuksesta ei ole.

Vioistaan huolimatta Kybermyrsky on kuitenkin mielenkiintoista luettavaa. Siihen kannattaa tarttua, mikäli kirjan post-apokalyptisyyttä lähestyvä aihepiiri kiinnostaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...