Dmitri Gluhovski: Metro 2033

Osta kirja itsellesi

Vuosi 2033 ja ihmiselämä on pyyhkiytynyt pois maan päältä. Ainoat tiedetyt ihmiset asuvat Moskovan metroverkossa. Jokainen metroasema on oma yhteisönsä. Yhteisöt kilpailevat rajallisista resursseista keskenään, osa on muodostanut liittoja, osa taas jopa sotii toistensa kanssa. Maanpinta on radioaktiivisuuden kyllästämää ja sinne tekevät matkaa vain rohkeimmat ja epätoivoisimmat.

Tunneleiden epätoivoinen elämä saa kuitenkin käänteen, kun yläpuoleisesta maailmasta alkaa saapua olentoja. Artjom ymmärtää että hänen asemansa tarvitsee apua ja lähtee matkalle, joka ulottuu metroverkoston päästä toiseen.

Metro 2033 tasapainoilee maailmanesittelyn ja jatkuvan toiminnan välillä onnistuneesti. Matka etenee asemalta toiselle ja jokainen asema tuo jotain uutta.

Tarina julkaistiin ennen kirjaksi päätymistään osissa internetissä. Osissa julkaisun havaitsee kirjan sisällöstä, mutta se ei kuitenkaan häiritse. Tarina saavutti venäläisten keskuudessa suuren suosion. Ensimmäistä kirjaa onkin myyty pelkästään Venäjällä yli 400 000 kappaletta ja kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20 maahan.

Kirja on suositeltavaa luettavaa postapokalyptisistä kirjoista pitäville.

2 kommenttia

  1. Tämä on aivan loistava kirja. Venäläinen kerrontatyyli tuntui aluksi hieman vieraalta, mutta siihen tottui – ja tykästyi – nopeasti. Tarina veti mukaansa eikä kirjaa malttanut laskea käsistään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.