Nicola Kinnear: Kyllä Oona jaksaa!

Kyllä Oona jaksaa!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nicola Kinnearin tuotantoa on käännetty kiitettävästi suomeksi. Kyllä Oona jaksaa! on jo viides kuvakirjasuomennos häneltä.

Oona on pikkuinen orava, joka asuu yhdessä mumminsa kanssa. Koko kesän he ovat yhdessä piilottaneet metsään ruokaa talvea varten, mutta nyt talven tullessa Oonan mummi onkin sairastunut. Niinpä ruoan hakeminen metsästä jää yksin Oonan harteille. Se osoittautuukin todella raskaaksi tehtäväksi, mutta Oona jaksaa, kun on niin luvannut.

Satukirja opettaa avun tarpeen tunnistamista, omien kykyjen rajallisuutta ja velvollisuudentuntoa. Oona on ylimääräisen reipas eikä pyydä keltään apua, ennen kuin on aivan pakko. Opetus on kirjoitettu hyvin tarinaan sisään, eikä tunnu päälleliimatulta tai saarnaavalta.

Kuvitus on lempeän lämminhenkistä ja Oona on hyvin ilmeikäs hahmo. Värimaailma tukee myös hyvin kirjan tunnelmia.

Kokonaisuutena tämä kuvakirja on Kinnearin käännetystä tuotannosta itselle valloittavin. Kirja tekee monta asiaa todella hyvin ja on kevään parhaita lastenkirjoja.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...