Louise Penny: Kylmän kosketus

Kylmän kosketus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toinen osa Armand Gamachesta kertovassa dekkarisarjassa vie meidät takaisin Three Pinesin kylään Kanadassa. Joulutunnelmissa ollaan, kun kesken perinteisen tapaninpäivän curling-ottelun tuore kyläläinen CC de Poitiers heittää henkensä.

Pian on selvää, että kuolemassa on kyse murhasta: ei ole sattumaa, että de Poitiers menehtyy. Sisustus- ja henkisyysguru on onnistunut pahoittamaan mieliä pitkin kylää, eikä kukaan taida erityisemmin jäädä kaipaamaan vainajaa. Murhan eriskummallinen toteutus on vaatinut melkoisen tarkkaa koordinointia.

Gamache tutkii varsinaisen tapauksen lisäksi kollegansa keskeneräisiä tapauksia ja törmää niissä kodittoman naisen kuolemaan, joka erottuu jollain tapaa muiden selvittämättömien tapausten joukosta. Louise Penny avaa myös Gamachen ongelmallista taustaa työyhteisössään, johon jo edellisessä Kuolema kiitospäivänä -romaanissa vihjailtiin. Keskenhän se asia yhä jää, mutta ainakin asiassa tapahtuu edistystä.

Melko leppoisaa touhua Gamachen tutkinta on, vahvasti siis yhä ollaan cozy crime -genren puolella. Perinteisen rauhallisemman murhatutkinnan ystäville sarjaa on helppo suositella. Eipä tässä liiemmin valittamista ole, vain Pennyn aika ruma tapa kuvailla kirjassa esiintyvää ylipainoista lasta pisti ikävästi silmään. Onneksi ruminta läskivihamielistä puhetta ei tarvitse kuunnella paljon.

Sarjan kolmas osa Kuukausista julmin on luvattu keväälle 2020, toivon mukaan Bazar jatkaa sarjan parissa pidempäänkin – miellyttävältä dekkarisarjalta tämä näin kahden osan perusteella vaikuttaa. Sen verran tässä on taustatarinaa ja edellisestä osasta tuttuja henkilöitä, että sarjaa kannattaa lukea järjestyksessä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...