Tim Peake: Kysy astronautilta : kaikki avaruudessa elämisestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Voiko avaruudessa juoda teetä? Entä kuinka avaruudessa käydään vessassa ja millaista oikein on nukkua painottomassa tilassa? Harvan ammatin arkinen työpäivä on niin kiinnostava kuin astronautin. Kuten kirjasta käy ilmi, mitään niin mitätöntä ja arkista tekemistä ei kai olekaan, etteikö sen toteuttaminen avaruudessa toisi aivan omat haasteensa.

Koska Tim Peake vietti kansainvälisellä avaruusasemalla 186 päivää joulukuusta 2015 kesäkuuhun 2016, on hän erinomainen henkilö vastaamaan kaikkiin avaruuteen ja siellä työskentelyyn liittyviin kysymyksiin. Niitä onkin sitten kertynyt aika lailla, kirjassa on yli sata kysymystä, joihin Peake onneksi vastaa varsin perusteellisesti.

Mukana on toki nuorten lasten kysymyksiä, joissa pohditaan muun muassa miten Twitterin ja Facebookin käyttäminen oikein onnistuu avaruusasemalta käsin, mutta myös painavaa asiaa siitä, minkälaisia tieteellisiä kokeita ISS:llä oikein tehdään ja mitä hyötyä asemasta on ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Koska kirja koostuu irrallisista kysymyksistä, voi kirjaa periaatteessa lukea millaisessa järjestyksessä haluaa. Kysymykset on kuitenkin kategorisoitu loogiseen järjestykseen alkaen avaruuteen laukaisusta sekä astronautin koulutuksesta aina elämään ja työskentelyyn ISS:llä. Myös avaruuskävelyyn liittyvät kysymykset ovat saaneet oman lukunsa, sekä kysymykset jotka käsittelevät Maata ja avaruutta laajemmin. Kirjan viimeinen luku käsittelee loogisesti paluuta maahan.

Kysy astronautilta on oikein mainio tietokirja. Se on hyvin helposti lähestyttävä teos, jota lukemalla maallikkokin voi saada hyvin tarkan käsityksen asioista. Peaken perusteelliset vastaukset selventävät tieteellisellä tarkkuudella miksi asiat toimivat niin kuin toimivat. Teos sopii mainiosti kaikenikäisille avaruudesta kiinnostuneille.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...