Viktor Pelevin: Omon Ra

Osta kirja itsellesi

Omon sai isältään nimensä, koska isä, miliisi ammatiltaan, halusi pojastaankin miliisin. Hyvä nimi varmistaisi sujuvan etenemisen uralla. Omon haluaa kuitenkin muuta. Hän hakee parhaan ystävänsä kanssa ilmasotakouluun. Lentäjiä pojista ei kuitenkaan tule, vaan he pääsevät salaiseen avaruuskouluun.

Avaruusohjelma paljastuu vähän toisenlaiseksi kuin pojat odottivat. Luvassa on valmistautumista urotekoihin ja lopullisen uhrauksen tekemiseen. Avaruuslentäjän tehtävä on vaativa, vaikka Neuvostoliiton avaruusohjelma perustuukin automatiikkaan – siinä missä imperialistiset amerikkalaiset vaarantavat ihmishenkiä, Neuvostoliitto saattaa vaaraan vain mekaanisia laitteita. Mutta millaisia laitteita!

Omon Ra on omituinen, surrealistinen kirja, joka parodioi neuvostoliittolaista sankarieetosta. Samalla se on dystooppinen kasvukertomus nuoren miehen matkasta pojasta mieheksi ja valmistautumisesta todellisiin sankaritekoihin. Kannattaa lukea, sen verran viehättävän absurdi kirja tämä on.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...