Viktor Pelevin: Omon Ra

Omon Ra

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Omon sai isältään nimensä, koska isä, miliisi ammatiltaan, halusi pojastaankin miliisin. Hyvä nimi varmistaisi sujuvan etenemisen uralla. Omon haluaa kuitenkin muuta. Hän hakee parhaan ystävänsä kanssa ilmasotakouluun. Lentäjiä pojista ei kuitenkaan tule, vaan he pääsevät salaiseen avaruuskouluun.

Avaruusohjelma paljastuu vähän toisenlaiseksi kuin pojat odottivat. Luvassa on valmistautumista urotekoihin ja lopullisen uhrauksen tekemiseen. Avaruuslentäjän tehtävä on vaativa, vaikka Neuvostoliiton avaruusohjelma perustuukin automatiikkaan – siinä missä imperialistiset amerikkalaiset vaarantavat ihmishenkiä, Neuvostoliitto saattaa vaaraan vain mekaanisia laitteita. Mutta millaisia laitteita!

Omon Ra on omituinen, surrealistinen kirja, joka parodioi neuvostoliittolaista sankarieetosta. Samalla se on dystooppinen kasvukertomus nuoren miehen matkasta pojasta mieheksi ja valmistautumisesta todellisiin sankaritekoihin. Kannattaa lukea, sen verran viehättävän absurdi kirja tämä on.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...