Julia Saarholm ja Heikki Turkka: Lasten ja nuorten rikokset : Opas ennaltaehkäisyyn ja rikoskierteiden katkaisuun

Lasten ja nuorten rikokset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuorisorikollisuus on aihe, joka on viime vuosina herättänyt runsaasti kiihkeää keskustelua julkisuudessa. Keskustelu on pääosin jyrkkää rikollisten tekojen kauhistelua ilman, että nuorisorikollisuutta ilmiönä tarkastellaan sen tarkemmin tai syvemmin ja ratkaisuna ongelmaan esitetään herkästi vain rangaistusten koventamista nuorten tekemistä rikoksista. Heikki Turkan ja Julia Saarholmin toimittama Lasten ja nuorten rikokset : Opas ennaltaehkäisyyn ja rikoskierteiden katkaisuun on suunnattu lasten ja nuorten parissa toimiville, mutta tarjoaa myös runsaasti erilaisia näkökulmia ja tutkittua tietoa kaikille nuorisorikollisuudesta kiinnostuneille ilman, että kirjassa otetaan vahvasti kantaa suuntaan tai toiseen.

Kirja koostuu neljästä isommasta kokonaisuudesta, joista ensimmäisessä käydään tuoreisiin tutkimuksiin ja lukuihin pohjautuen läpi nuoruutta nyky-yhteiskunnassa ja rikollisuutta nuoruuden aikana. Teos tuo kattavasti esiin niin lapsi- ja nuorisorikollisuuden selkeästi rikollisuuden vähenemiseen johtaneen trendin kuin myös lukujen valossa nähdävän polarisaation, jossa pienenevä vähemmistö tehtailee yhä suuremman osan rikoksista.

Kirjan muut osa-alueet käyvät läpi monipuolisesti kokemuspohjaisia näkökulmia rikollisuuden torjuntaan, erilaisia toimijoita ja heidän toimintaansa rikollisuuden hillitsemisessä sekä poliisin ja muiden viranomaisten toimintaa nuorisorikollisuuden ennaltaehkäisyssä ja rikoskierteiden katkaisussa. Kokonaisuus on kattava ja aihetta valaiseva kaikille nuorisorikollisuudesta kiinnostuneille, vaikka monet kirjan luvuista toki ovatkin suunnattu nuorisotyön ammattilaisille. Julkisen keskustelun korjaajaksi teoksesta tuskin on, mutta toivottavasti moni valtaapitäväkin ehtii teokseen tutustua, jotta jotkin ilmeiset virheet julkisessa keskustelussa korjautuisivat tulevaisuudessa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 171 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...