Antti Arnkil: Lauantaiesseet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lauantaiesseet on kokoelma esseitä hajanaisista aiheista, kaikin puolin antoisa kirja. Vaan annetaan kirjailijan itsensä pohjustaa:

Minua on kiinnostanut eniten rajavyöhyke klassisen kirjallisuusesseen, pop-esseen, tarinallisen lehtijutun ja moraalifilosofisen kelailun välillä.

Niinpä saamme lukea kirjallisuudesta, kuten Paavo Rintalasta ja Hannu Raittilasta, elokuvista, kuten Skavabölen pojista, Melancholiasta ja Partasesta, Dave Grohlin musiikista, Guy Debordista, Suomen sanasta… Erityisen koskettava on essee, jossa Arnkil kertoo ystävyydestään Reko Lundániin.

Esseiden aihepiirit kertovat laajasta lukeneisuudesta ja sivistyksestä, mutta lukijaystävällinen asenne tarkoittaa, että tekstit ovat kepeitä ja helposti lähestyttäviä: miellyttäviä lukea. Ne myös herättävät mielenkiintoa: Foo Fighters -soittolistan ehdinkin jo viritellä Spotifyyn, ja kirjastoonkin on asiaa.

Suosittelen lämpimästi älyllistä luettavaa etsivälle. Antti Arnkil, kirjoitahan lisää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...