Antti Arnkil: Lauantaiesseet

Lauantaiesseet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lauantaiesseet on kokoelma esseitä hajanaisista aiheista, kaikin puolin antoisa kirja. Vaan annetaan kirjailijan itsensä pohjustaa:

Minua on kiinnostanut eniten rajavyöhyke klassisen kirjallisuusesseen, pop-esseen, tarinallisen lehtijutun ja moraalifilosofisen kelailun välillä.

Niinpä saamme lukea kirjallisuudesta, kuten Paavo Rintalasta ja Hannu Raittilasta, elokuvista, kuten Skavabölen pojista, Melancholiasta ja Partasesta, Dave Grohlin musiikista, Guy Debordista, Suomen sanasta… Erityisen koskettava on essee, jossa Arnkil kertoo ystävyydestään Reko Lundániin.

Esseiden aihepiirit kertovat laajasta lukeneisuudesta ja sivistyksestä, mutta lukijaystävällinen asenne tarkoittaa, että tekstit ovat kepeitä ja helposti lähestyttäviä: miellyttäviä lukea. Ne myös herättävät mielenkiintoa: Foo Fighters -soittolistan ehdinkin jo viritellä Spotifyyn, ja kirjastoonkin on asiaa.

Suosittelen lämpimästi älyllistä luettavaa etsivälle. Antti Arnkil, kirjoitahan lisää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...