Antti Arnkil: Lauantaiesseet

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Lauantaiesseet on kokoelma esseitä hajanaisista aiheista, kaikin puolin antoisa kirja. Vaan annetaan kirjailijan itsensä pohjustaa:

Minua on kiinnostanut eniten rajavyöhyke klassisen kirjallisuusesseen, pop-esseen, tarinallisen lehtijutun ja moraalifilosofisen kelailun välillä.

Niinpä saamme lukea kirjallisuudesta, kuten Paavo Rintalasta ja Hannu Raittilasta, elokuvista, kuten Skavabölen pojista, Melancholiasta ja Partasesta, Dave Grohlin musiikista, Guy DebordistaSuomen sanasta… Erityisen koskettava on essee, jossa Arnkil kertoo ystävyydestään Reko Lundániin.

Esseiden aihepiirit kertovat laajasta lukeneisuudesta ja sivistyksestä, mutta lukijaystävällinen asenne tarkoittaa, että tekstit ovat kepeitä ja helposti lähestyttäviä: miellyttäviä lukea. Ne myös herättävät mielenkiintoa: Foo Fighters -soittolistan ehdinkin jo viritellä Spotifyyn, ja kirjastoonkin on asiaa.

Suosittelen lämpimästi älyllistä luettavaa etsivälle. Antti Arnkil, kirjoitahan lisää.

Alennuskoodilla Kirjavinkit30 saat 30 päivän ilmaisen kokeilun!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *