Dick Forsman: Lintupäiväkirjat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Komea haahkakoiras oleilee kaikessa rauhassa luodolla, jota ympäröi monisävyinen vesi. Lintupäiväkirjat on paljon kantensa tyylinen kirja. Se tarjoaa leppoisaa tekstiä ja visuaalisesti hienoja maalauksia linnuista. Moni kuva antaa samalla määritys- tai käyttäytymistietoa eri lajeista.

Dick Forsman on kansainvälisestikin arvostettu lintumies, joka tunnetaan etenkin vankoista petolintutiedoistaan. Suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi myös tv-dokumentin kautta. Kirjassa pääosiin nousevat kuitenkin Forsmanin lintumaalaukset, joista suuri osa on akvarelleja. Tavallaan kirja on kurkistus Forsmanin luonnoslehtiöön ja havaintovihkoon, sillä piirroksissa on mukana kohteisiin liittyviä merkintöjä. Pidemmät tekstiosuudet tuovat esiin tekijän omakohtaisia kokemuksia sekä hyvää perustietoa lintumaailmasta.

Kirja on jaoteltu aiheiden perusteella viiteen osioon. Ensin käsitellään vuodenajat, sen jälkeen pohjoisia lajeja, harvinaisuuksia sekä petolintuja. Lopuksi retki jatkuu ulkomaille. Vaikka aiheena ovat lähes yksinomaan linnut, niin maalausten kirjo on laaja. Monessa kuvassa myös tausta kertoo paljon.

Lintupäiväkirjat on miellyttävä ja rauhoittava teos, jonka parissa viihtyy sekä lukien että katsellen.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...