Joseph Nigg ja John Topsell: Lohikäärme : hoito ja kasvatus

Lohikäärme : Hoito ja kasvatus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lohikäärmeestä kiinnostuneen ensimmäinen kirja, ehdottomasti. Tämä neuvoo, soveltuuko lohikäärme juuri Sinulle, kertoo tarvittavista varusteista, asuinoloista, kasvatuksesta ja koulutuksesta. Erityisen sopiva opus vasta äskettäin lohikäärmeistä kiinnostuneille.

Kirja on painettu laadukkaasti, valitettavasti Kiinassa. Kannet on pehmustettu ja kansikuvan lohikäärmeen silmänä on komea rubiini. Kansi ja sivut ovat vanhahtavan näköisiä, reunat rosoiset ja tekstin pätkät muistuttavat pergamenttia. Valitettavasti fontti ei istu tähän kokonaisuuteen eli pieni virhearvio tai sitten kustannus- ja selkeyskysymys. Jos lapsella tai nuorella olisi ns. sohvapöytäkirja, tämä saattaisi olla sellainen!

Varmasti moni lapsi ja varhaisnuori on ihastunut tämän saadessaan, mikäli ei ole aiemmin tutustunut fantasiaan paljonkaan. Fantasiaa jo pidempään harrastanut puolestaan pettyy eli uutta tässä ei juuri ole. Kirjoittajat ovat käyttäneet hyväkseen paljon vanhaa mytologiaa ja kansantarinoita, joten vanhemmat saanevat myös vastailla mielenkiintoisiin kysymyksiin tätä luettaessa — kannattaa varmasti päivittää tietonsa antiikista ja mytologiasta…

Kuvitus on kaunista eikä liian räikeää, teksti erittäin asiapitoista ja viihdyttävää. Monia kasvattajakokemuksia, hauskoja sellaisia, on siroteltu tekstin joukkoon erillisinä “lappusina”. Mielenkiintoinen taitto ja kuvitus pitävät varmasti kirjaa esillä ja luettavana useampaankin otteeseen eli ei mikään kertakäyttökirja.

Lohikäärmeen hankkijan ja siitä kiinnostuneen perusteos, ei kuitenkaan oikein riitä pidemmälle ehtineille, joten tämä on hyvä pitää mielessä kirjaostoksilla! Itse pidin kuvituksesta ja mytologian tuomisesta mukaan luonnollisella tavalla mukavana tapana tutustua myytteihin, uskomuksiin ja legendoihin.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...