Anne McCaffrey: Lohikäärmeen lento

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lohikäärmeen lento aloittaa maineikkaan Pernin lohikäärmeritarit -sarjan. Itse suhtaudun fantasiakirjasarjoihin varsin nihkeästi, mutta Pern-kirjat ovat saaneet sen verran kehua että uskaltauduin niihin tutustumaan.

Ja hyvä niin – Lohikäärmeen lento oli perin maukasta luettavaa. Kirja kertoo Pern-planeetalle muuttaneista ihmisistä, joiden historia on muuttunut jo myyteiksi. Maailma on jotakuinkin keskiaikainen. Vahvin fantasiaelementti ovat lohikäärmeet, jotka perniläiset ovat jalostaneet taistelemaan planeetalle toisinaan satavia vaarallisia rihmoja vastaan.

Kirja sijoittuu tilanteeseen, jossa rihmoja ei ole satanut satoihin vuosiin. Pernin yhteiskunta on muuttunut, koska lohikäärmeet ja lohikäärmeritarit ovat käyneet tarpeettomiksi. Mutta mitä sitten, kun rihmoja alkaa taas sataa?

Tarina on jännittävä ja sisältää miellyttäviä ja yllättäviä käänteitä. Käänteellisyys on hieno asia. Kirjan henkilöt ovat kiinnostavia ja maailma uskottava. Suosittelen jatkoksi sarjan seuraavaa kirjaa Vaarallinen tähti. Kolmas osa, Tuliliskojen laulu, oli alkunsa perusteella jo huomattavasti vähemmän kiinnostava ja jäi minulta kesken.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 189 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...