Stephen King: Lohikäärmeen silmät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lohikäärmeen silmät on kirja, jonka kuvittelee ensimmäiseksi, kun puhutaan fantasiakirjasta. Kirjassa on linnoja, prinssejä, hyvän ja pahan taistelua ja hieman lohikäärmettä.

Asetelma on kuin klassikkosadussa. Kuningas ja kuningatar saavat kaksi poikaa kaukaisessa maassa. Viisas kuningatar kuitenkin kuolee toisen pojan synnyttyä.

Esikoispoika Peter on kuin äitinsä ja tietenkin kruununperijä, kun taas nuorempi Thomas on perinyt niin isän kömpelön olemuksen kuin hitaat hoksottimet. Peteristä uskotaan tulevan aikanaan reilu ja oivallinen hallitsija, mutta tämä ei käy kuninkaan neuvonantajalle Flaggille, jolla on suunnitelmissa aiheuttaa tuhatvuotinen pimeys – muutaman vuoden heitolla.

Stephen Kingistä voi olla monta mieltä, eivätkä hänen kirjansa kaikille sovi, mutta totuus on, että King on eläväinen kirjoittaja ja mainio henkilökuvaaja. Kirja on oivallinen luettavaksi yhdessä pienempien kanssa, sillä King kirjoitti kirjan tyttärelleen, jolle isän tavanomaiset kirjat olivat aivan liian raakoja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Vetävää kerrontaa,kirja vie mukanaan. Kingin muita kirjoja en ole lukenut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...