Johan Egerkrans: Lohikäärmeet

Lohikäärmeet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johan Egerkrans on ruotsalainen kirjailija ja kuvittaja, jonka töihin lukeutuu useita erilaisia mytologioihin ja hirviöihin keskittyviä kirjoja. Itselleni hän on tuttu ruotsalaisten Drakkar och Demoner– ja Nordiska väsen -roolipelien kuvituksesta.

Lohikäärmeet on kattava läpileikkaus lohikäärmeiden mytologiaan kautta maapallon. Esimerkiksi raamatusta tunnettu Behemot, omaa häntäänsä syövä Ouroboros ja aasialaisissa myyteissä esiintyvät Lohikäärmekuninkaat esitellään kattavasti.

Oman osionsa saavat myös historialliset sankarit (kuten Beowulf, Pyhä Yrjö ja Ragnar Lodbrok), joiden urotekoihin on sanottu kuuluneen lohikäärmeen surmaaminen.

Kaikkien esiteltävien kohtien liitteenä on Egerkransin loisteliasta kuvitusta. Se tuo minulle mieleen Larry Elmoren ja Jeff Easleyn klassiset roolipelikuvitukset.

Olen nähnyt tätä teosta mainostettavan useassa yhteydessä lastenkirjana. Se hieman hämmentää minua, sillä kyseessä on hyvinkin asiantunteva tietokirja mytologiasta. Toki monelle lapselle aihepiiri saattaa olla mielenkiintoinen ja tieto on helposti omaksuttavassa muodossa, mutta en itse näe tätä lastenkirjana.

Johan Egerkransin Lohikäärmeet on komea teos. Se varmasti viihdyttää mytologioista kiinnostuneita.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...