David Melling: Loiskun päivä & Loiskun eväsretki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tänä keväänä olen löytänyt jo muutaman söpön uuden kirjatuttavuuden. Tuorein niistä on Loisku, pieni ankanpoikanen.

Loiskun päivä sekä Loiskun eväsretki antavat lukijalleen juuri sitä, mitä teoksilta nimien perusteella voikin odottaa; tarinat ihan tavallisesta päivästä sekä piknikretkestä kavereiden kanssa. Siis juuri niistä asioista, jotka ovat lapsen elämässä suuria ja tärkeitä, pohdituttavat ja tuovat iloa, miksei myös surua. Erityisesti Loiskun eväsretki -kirjassa tunteet pääsevät esille, kun tekstityksissä korostetun suurella fontilla on nostettu juuri adjektiiveja sekä tuntemista kuvaavia verbejä. Milloin Loisku on innoissaan, milloin ymmällään ja milloin häntä hieman surettaakin.

Kuten aiemmin Pulmu asuu -kirjan yhteydessä kirjoitin, pidän lastenkirjoista, joissa puhutaan ihan oikeista, arkisista asioista. Toki suuria seikkailuja ja ihmeellisiä asioitakin välillä tarvitaan, mutta pääasiassahan elämä kuitenkin on melko tavallista ja sellaisenaan merkityksellistä. Erityisesti lapset nauttivat näiden itselleen tuttujen asioiden kertauksesta. Niin ikään Mellingin yksinkertainen kuvitus sopii tähän kokonaisuuteen kuin nakutettu.

Tässä siis jälleen kerran suositeltava lastenkirjasarja. Paksut kartonkisivut mahdollistavat hieman kovakouraisemmankin lueskelun, joten Loiskun kanssa voi vaikkapa aloitella lukutaipalettaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...