Jaana Aalto ja Marjut Hjelt: Lumoava haltijakansa

Osta kirja itsellesi

Lumoava haltijakansa on tarinoita ja tietoa kasvien haltioista. Kirja on paitsi lumoava, myös todella kaunis. Jaana Aallon kuvitus on hivelevä, niin pehmeän kaunista. Ei ainoastaan silmälle, vaan myös käsille, sillä tämä kirja on kivan tuntuinen.

Kirja käsittelee puiden ja pensaiden haltijoita, kukkakasvien ja lääkekasvipenkin keijukaisia, jäkälien, sammaleiden ja levien haltijoita. Kaikki on käsitelty, puu puulta, kasvi kasvilta, joilla jokaisella on oma haltijansa tai keijukaisensa. Kerronta on ihanan kepeätä, kevyellä huumorilla maustettua ja silti niin uskottavaa, että väkisinkin alkaa ajatella, että tottahan sen täytyy olla. Joka sivulla kuvitus hivelee silmää ja tekee kirjasta entistä uskottavamman.

Välillä lukija saa nauttia tarinoista, joita kirjailija on väliin sepittänyt. Ne tempaisevat mukaansa, huolimatta siitä, että ovat satuja, niin ovat lumoavia.

Lopussa on Haltijoiden laulu ja Haltijahoroskooppi. Horoskooppi oli uskottavampi kuin mikään ennen lukemani horoskooppi tai sitten kirja vaan oli lumonnut minut niin, että olin valmis uskomaan mitä tahansa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.