Tomi Sonster: Luonnos seikkailuksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En noin yleensä ottaen välitä runoista, mutta Tomi Sonsterin Luonnos seikkailuksi -kokoelmalle piti antaa tilaisuus sen yliluonnollisen aihepiirin vuoksi. Runojen maailma on surrealistista fantasiaa, täynnä kauhuja ja kataluuksia.

Runot eivät muodosta yhtenäistä tarinaa, mutta ne ovat välähdyksiä samasta maailmasta. Kokoelman sivuilla seikkailevat tulkitsijat, raadonsyöjät ja nekrofiilit, toisaalta myös isät ja lapset.

Pian näemmä allamme kuinka
kuolleet juoksevat pakoon
raadonsyöjää.
Sillä nekrofiili on pannut
elämän siemeniä niiden sisään.

Sonster ei kaihda groteskeja, rumia kuvia, toisaalta absurdeja, pähkähulluja yhdistelmiä. “Heillä on luettelo hiuksistani, / meillä on aivasteleva komposti.”

Hämmentävää tavaraa, nämä, mutta myös huvittavaa ja mieleenjäävää. Runot herättelevät kuvia, jotka jäävät päähän. Kuvaston räväkkyys tekee Luonnoksesta toisaalta helposti lähestyttävän, jos ei pahastu kokoelman hahmotteleman kaupungin kuvottavuudesta.

Erikoinen runokokoelma, mutta pidin siitä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...