Claes Andersson: Luova mieli

Luova mieli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luova mieli on opas kirjoittajille ja oman luovuutensa etsijöille. Itse en juuri­kaan harrasta kirjoittamista, mutta Luova mieli tarjoaa erinomaisia välineitä ja näkökulmia muiden tekstien tarkasteluun. Mitä pidän huonona, mitä hyvänä?

Runoutta käsitellään paljon. Kirjassa on paljon esimerkkirunoja, jotka ovat mielestäni loistavia. Mukana on niin Anderssonin omia kuin monien muidenkin runoilijoiden näytteitä. Runovalikoima on itse asiassa niin hyvä, että Luovan mielen voisi lukea pelkkänä pienenä monen runoilijan yhteiskokoelmana jät­tämällä kaiken muun lukematta. Paikoitellen Anderssonin psykiatrin ammatti pilkistää valittujen aihekokonaisuuksien alta, unista ja luomisprosessista puhutaan paljon.

Kirjan kolmas ulottuvuus on Anderssonin omaelämäkerrallinen kerronta. Hän kertoo kuinka alkoi kirjoittaa, millainen on kirjailijan tavallinen työpäivä ja mitkä tekstit ovat vaikuttaneet eniten häneen oman kirjailijan uraansa. Kaikki nämä kolme asiaa yhteen kietoutuneina Luova mieli on sangen kiehtovaa luettavaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...