Krista Launonen: Luovuus lähtee käsistä

Osta kirja itsellesi

Amerikka tulvii erilaisia elämäntaito-, kirjoitus- ja luovuusoppaita. Suomalaista opaskirjallisuutta on vielä verrattain vähän, sillä sellainen ei kuulu oikein suomalaiseen tyyliin. Luovuuskouluttaja ja taiteilija Krista Launonen on kuitenkin hiljattain julkaissut kirjan, jonka on tarkoitus kannustaa luovempaan työelämään ja stressiruuhkan helpottamiseen. Luovuus lähtee käsistä lupaa antaa käytännön vinkkejä oman luovuuden löytämiseksi sekä käytännön ohjeita työnteon ja stressin helpottamiseksi.

Odotin teokselta enemmän käytännön vinkkejä, niitäkin toki on, mutta yllätyin positiivisesti siitä, että lopulta kirja onkin elämäntaito-opas, joka kannustaa omaksi itseksi tulemiseen ja oman arjen hallinnoimiseen. Launosella on takanaan monipuolinen työura, josta kumpuaa kirjan sivuille monia hyvin henkilökohtaisiakin esimerkkejä. Lisäksi hän on haastatellut eri-ikäisiä ja eri aloilla toimivia ihmisiä ja käyttää katkelmia tekstinsä seassa. Teos on kirjoitettu sujuvasti, vaikka rakenteessa onkin pientä toistoa. Jokainen osio alkaa Riikka Kantinkosken kuvalla ja loppuu käytännön harjoituksiin omien ajatusten ylöskirjoittamisesta pallokaverin löytämiseen.

Visuaalisesti näyttävä kirja tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Se ei sorru amerikkalaistyyppiseen paatokseen, mutta toki sivuilta kannattaa suodattaa itselleen sopivimmat vinkit. Jos kynsilakkakokoukset eivät puhuttele, voi keskittyä etsimään itselleen rentoutumishetkiä arjen keskelle.  Itselleni tekstissä on paljon tuttua, mutta aion jatkossa palata siihen kaivatessani inspiraatiota. Launonen tekee sen, missä hän on hyvä, nimittäin innostaa ja kannustaa. Hän toteaa itsekin, että luovuusterapeutin työ ei ole vain taiteen tekemistä vaan elämäntapaopastusta.

Maailma olisi ehdottomasti parempi ja mukavampi paikka, jos jaksaisimme jakaa kiitosta ympäristöllemme mutta huolehtia samalla omasta hyvinvoinnistamme. Teoksen sanoman voisi tiivistää seuraavaan sitaattiin: ”Jokainen on itselleen velkaa sen, että tekee sitä, mistä nauttii.”

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...