Heikki Poroila: Luurangot portinvartijan kaapissa

Osta kirja itsellesi

Olen seurannut Heikki Poroilan kirjoittelua kirjasto- ja tekijänoikeusasioista jo pidempään: Poroila kirjoittaa kiinnostavia. Nyt hän on kirjoittanut pamfletin, kiistakirjoituksen kirjastoammattilaisten ammattietiikasta. Kirjastotyö, varsinkin aineiston valitseminen kokoelmiin, on valikoimista ja vallankäyttöä – mutta tästä vallasta kirjastoammattilaiset eivät pidä suurtakaan meteliä.

Millainen aineisto kirjaston hyllyille kuuluu? Onko pornon paikka kirjastossa? Mitä tehdä nettipäätteiltä tulvivalle törkyvirralle? Poroila käsittelee näitä ajankohtaisia ja kirjastoalalla keskustelua herättäneitä kysymyksiä. Mukaan on poimittu paljon havainnollistavaa nettikeskustelua aiheesta vuosien varrella. Luurankoja kaivellaan kaapeista vuosien takaa, alkaen Helle Kannilan epämääräisistä perusteluista arvovalinnoilleen.

Poroila tekee ehdotuksen kirjastoalan eettisistä periaatteista: en usko, että näitä kukaan voi suuresti kritisoida. Itse ainakin olisin valmis allekirjoittamaan sellaiset periaatteet. Teos herättää kuitenkin muuten varmasti keskustelua – tai ainakin olisi toivottavaa, että keskustelua syntyisi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...