Manfred Hergt, Werner Hilgemann ja Hermann Kinder: Maailmanhistorian atlas

Osta kirja itsellesi

Maailmanhistorian atlas on kunnianhimoinen kirja, joka yllättää pienuudellaan. Varsin tiiviin kokoinen kirja kertoo tärkeimmät asiat, mitä maailmassa on tapahtunut Ranskan vallankumouksesta lähtien. Suomenkielinen laitos ei mitenkään erityisesti asiaa esille tuo, mutta tämä on saksalaisen alkuteoksen toinen osa, ensimmäinen käsittelee tiettävästi historian alusta Ranskan vallankumoukseen, tämä toinen osa sitten siitä eteenpäin.

Uudemmat ajat ovat toki kiinnostavampia ja ne Maailmanhistorian atlas esittelee huolella. Teksti on äärimmäisen tiivistä, mutta selkeä taitto tekee tapahtumien ja ajankulun seuraamisesta helppoa. Kirjan parasta antia ei kuitenkaan ole teksti, vaan erittäin havainnolliset kuvat, jotka esittelevät mitä moninaisempia asioita selkeästi. Kuvitus on parhaimmillaan mestarillista tiedonvälitystä.

Tämän kirjan kun sisäistää, tietää kyllä, mitä maailmassa on tapahtunut. Noin 350 pienikokoista sivua tarkoittaa, että aiheita käsitellään varsin pinnallisesti, mutta kirja onkin omiaan siihen, kun jostain asiasta pitää saada nopeasti yleiskuva, jonka avulla voi jatkaa tarkempaa tutustumista perinpohjaisemmista lähteistä. Maailmanhistorian atlas onkin ansainnut paikkansa kirjahyllyssä joka kodin lähdeteoksena, mitä maailman historiaan tulee.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.