Javier de Isusi: Maattomien mailla

Maattomien mailla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hulluuden ja kuoleman rajamailta, syvimmästä sademetsästä ja viimeisistä tutkimattomista viidakoista käy ystäväänsä Juania etsivän Vascon tie vähitellen jälleen ihmisten pariin. Loputtomalta tuntuva etsintämatka vie hänet nyt Brasiliaan, jossa hänelle viimein selviää se, että ei Juan ollutkaan se syy, joka häntä veti maailmalle. “Haluan vain olla se, mikä olen.”

Javier de Isusin neliosainen sarjakuvaodysseia Maattoman Juanin matkat saapuu nyt maaliin. Viimeisessä osassa de Isusin kuvat ovat synkkiä ja harhaisia, täynnä kauhunäkyjä ja tuskaa. Toisaalta Vascon tarinaa varjostaa suunnaton kaipuu ja melankolia, jota de Isusi kuvaa tavattoman herkästi. Odottaako Vascoa matkan päässä itse Juan vaiko jotain aivan muuta? Ja lopulta, kaiken selvitessä, Vascon matka onkin vasta alussa.

Maattomien mailla ei toimi itsenäisenä sarjakuvana, vaan sarjan kolmen ensimmäisen osan tunteminen on lähes välttämätöntä, jotta tätä päätösjaksoa olisi mitään mieltä lukea. Objektiivisesti katsoen Maattomien mailla onkin verrattain sekava poukkoillessaan edes takaisin Vascon viimeisten vaiheiden kronikoinnissa, mutta oman sisäisen logiikkansa ja taiteellisen tinkimättömyytensä se säilyttää. Maattomien mailla onkin upea lopetus loistavalle sarjakuvaromaanisarjalle, jota kelpaa vinkata ihan koska tahansa kenelle tahansa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...