Javier de Isusi: Marcosin piippu

Marcosin piippu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Meksikossa eteläosissa Chiapasin osavaltiossa on jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan vaikuttanut intiaanikansojen ihmisoikeuksia ja maan yleistä demokratiakehitystä kannattava zapatistikapinallisten järjestö. Hallitus pitää zapatistiarmeijaa käytännössä terroristiryhmänä, vaikka he eivät juuri aseisiin koskekaan pyrkimyksiensä vauhdittamiseksi. Ja tänne, La Realidadin pikkukylään lähelle Guatemalan rajaa, saapuu matkallaan merimies ja maankiertäjä Vasco, joka etsii muutamia vuosia aiemmin jäljettömiin kadonnutta ystäväänsä, maatonta Juania.

Marcosin piippu on alku pidemmälle saagalle. Espanjalaisen sarjakuvataiteilijan Javier de Isusin omiin nuoruudenseikkailuihin Väli- ja Etelä-Amerikassa perustuva sarjakuvaromaanisarja Maattoman Juanin matkat alkaa vähäliikkeisellä tarinalla Meksikosta. Vascon auto hajoaa ja hän joutuu jäämään kylään, josta löytyy niin zapatistien toimihenkilöitä kuin kansainvälisiä vapaaehtoisia avustusjoukkojakin, hieman pidemmäksi ajaksi kuin hänen määränsä oli. Huhujen mukaan maaton Juan olisi ollut mukana kapinallisten toiminnassa, mutta kyläläiset ovat haluttomia paljastamaan johtolankojaan. Vähitellen Vascolle kertyy kuitenkin riittävästi vinkkejä, jotta matka voi jatkua.

Javier de Isusi on Hugo Prattinsa lukenut. Hänen Vascossaan on ulkonäköä myöten selviä Corto Maltesen piirteitä – romanttisen seikkailija-sankarin, jonka veri vetää kulkemaan. Isusin mustavalkoiset piirrokset ovat kauniita ja kiinnostavia. Viidakko herää henkiin. Vasco on sopivan salaperäinen herättääkseen kiinnostuksen myös sarjan seuraavia osia varten.

Marcosin piipun lopussa on Carmen Valle Simónin zapatistiliikettä ja sen toimintaa taustoittava lyhyt, mutta informatiivinen artikkeli. Se avaa kirjan tarinaa paremmin ja selittää monien hahmojen piirteitä. Kiinnostavaa luettavaa kaiken kaikkiaan. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...