Elina Jasu, Marko Laihinen ja Markus Rantanen: Maestro Markus & Fiktio Fakta : Kansanmusiikin kyydissä!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minkälaista musiikki oli ennen vanhaan ja minkälaisilla soittimilla sitä soitettiin? Entä mitä yhteistä on entisajan runolaulajilla ja nykyräppäreiden kilpalaulannalla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaavat kiertelevä pelimanni Maestro Markus ja historiankirjoituksen professori Fiktio Fakta. Tapahtumapaikkana toimii Laitilan Kauppilan pihan museomarkkinat, josta löytyykin vastaanottavaista yleisöä ja sen lisäksi erään pupuperheen kadonneen vesan mysteeri.

Kirja perustuu Markus Rantasen (eli Maestro) ja Marko Laihisen (Fiktio) kouluissa ja päiväkodeissa esittämiin hahmoihin. Kansanmusiikin ystävät ovat nyt tehneet hyppäyksen estradeilta myös lastenkirjojen puolelle ja omasta mielestäni tämä on ollut heiltä kyllä jonkinasteinen kuningasidea.

Lastenkirjan kansanmusiikista voisi nimittäin varmasti kirjoittaa moni muukin henkilö, mutta eihän se riitä, että kirjassa esitellään Esseharpa, Munniharppu tai Lulletti, jos lapsi ei tiedä, miltä nämä kuulostavat. Olennaista onkin, että kirjan kanssa on julkaistu myös sarja videoita, joista pääsee paitsi kuulemaan kaikki soittimet niin näkemään myös itse hahmot “livenä”.

Kirjan kuvittajana toimii Elina Jasu, joka on aikaisemmin tullut tunnetuksi ihastututtavilla postikorttikuvituksillaan. Sympaattinen kuvitus ja ylipäätään kirjan idea viehättävät; Suomen historiaa voidaan käsitellä myös musiikin kautta. Kirja onkin mitä oivin valinta musiikista ja historiasta kiinnostuneille lapsille, suosittelen!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...