Stéphane Oiry ja Lewis Trondheim: Maggy Garrisson 2 : Mies, joka löytyi huoneestani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maggy Garrisson -sarjakuvasarjan ensimmäinen osa oli oikein onnistunut dekkari mielenkiintoisella päähenkilöllä varustettuna, mutta herätti pienen epäilyksen, miten jatko-osa onnistuu pitämään tasoa yllä. Epäilykset voi onneksi heittää romukoppaan, sillä paremmaksi vain menee. Sarjan toinen osa aloittaa suoraan siitä mihin ensimmäinen osa loppui; Maggyn taskussa polttelee isohko ei-niin-laillinen rahasumma, joka olisi syytä piilottaa mahdollisimman nopeasti ja petolliselle ystävättärellekin pitäisi esiintyä muina miehinä. Onneksi apuna on uusi miesystävä, mutta miten luotettava hän oikein on?

Mies joka löytyi vuoteestani tuntuu hieman rauhallisemmalta ja vähemmän kiirehdityltä kuin ensimmäinen osa. Syventyminen hahmoihin tekee ehdottomasti sarjakuvalle hyvää, mutta tämä ei toki tarkoita, että toinen albumi olisi mitenkään tapahtumäköyhä. Maggyllä on omien murheidensa lisäksi myös salapoliisikeikka tiedossa, kadonneet perintökorut ja rahat vaativat selvitystä nekin.

Antisankaritar tuntuu edelleen mielenkiintoiselta päähenkilöltä, ja jopa suhde alamaailman kriminaalin kanssa tuntuu tarinallisesti suht toimivalta ratkaisulta. En ole mikään suuri romanttisten tarinoiden ystävä, mutta tässä tapauksessa parivaljakko kuitenkin täydentää toisiaan varsin uskottavalla tavalla.

Mies, joka löytyi vuoteestani loppuu samoissa merkeissä, kun ensimmäinen alppari, eli pääjuoni jää vielä odottamaan päätöstään. Toivon mukaan odottavan aika ei jää pitkäksi ja kolmas osa on tulossa piakkoin.

Maggyn parisuhde kehittyy lupaavaan suuntaan.
close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Mukava arviointi! Mutta piirtäjän nimi on Oiry eikä Ciry.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...