Stephen Baxter: Origin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Manifold-sarjan (aiemmat osat Time ja Space) kolmas osa on sarjan tapaan raskassoutuinen tutkielma Fermin paradoksista. Tällä kertaa Reid Malenfant ja ystävät kohtaavat mystisen punaisen kuun, joka ilmestyy tyhjästä normaalin kuun tilalle. Malenfantin vaimo joutuu punaiseen kuuhun, joten Malenfantin on järjestettävä kuulento pelastaakseen vaimonsa.

Kuu on asuinkelpoinen ja asuttu: sitä asuttavat erilaiset hominidit eli ihmisen esi-isät. Eri ryhmien elämää tarkastellaan sellaisenaan ja ihmisten näkökulmasta. Heimojen parissa vietetään aikaa hartaudella, joka saattaa aiheuttaa pitkästymistä. Tämä ei muutenkaan ole kirja, joka kannattaisi vinhan juonen vuoksi lukea. Suhtauduin itse kirjaan hieman vastustellen aluksi, mutta ajan mittaan kirja kuitenkin imaisi mukaansa ja lopulta osoittautui hyvinkin lukemisen arvoiseksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...