John Grogan: Marley ja minä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rakastunut nuori pariskunta haaveilee lapsista, mutta päättävät kokeilla kasvatustaitojaan ensin hankkimalla koiran. Koira osoittautuu maailman vallattomammaksi koiraksi ja pikku hiljaa lasten hankinta alkaa tuntua lastenleikiltä. Marley ja minä on kolumnistin kirjoittama kirja omasta koirastaan, perheestään ja kaikesta siltä väliltä. Vaikka Marley on kirjan pääosassa, on kokoajan kyse kokonaisesta perheestä, jossa sattuu ja tapahtuu, usein koiran ansiosta. Marleyn kouluttaminen tai opettaminen ei suju suunnitelmien mukaan, mutta persoonallisuutensa takia siitä tulee korvaamaton osa kasvavaa perhettä.

John Grogan on ammatiltaan kolumnisti, mutta Marleystä kirjoittaessa hän on päässyt tarkastelemaan elämäntilanteitaan eri perspektiivissä ja saanut kirjoittaa jostain itselleen tärkeästä ja se tekee kirjasta miellyttävän lukea. Elämässä on ala- ja ylämäkiä ja yleensä sorrutaan surkutteluun tai jopa liikaan optimismiin, mutta Marley ja minän tyyli on vain realistinen ja täten mielenkiintoinen.

Lemmikeistä pidetään huolta ja ne vievät rahaa ja tilaa, mutta ne antavat kaiken rakkaudessa tuhatkertaisesti takaisin. Eläimet eivät ehkä käyttäydy aina niin hyvin, mutta eipä yksikään ihminen ole täydellinen.

Kissanystäville voin kehräävästi suositella Vicki Myronin Kirjastokissaa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...