Heidi Holmavuo ja Torsti Nieminen: Perseilyn käsikirja : Pertti Tasavallan Perseilijä

Perseilijän käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä hauska kirja kertoo Pertti Juhani Kalervo Pasasesta, joka on labradorinnoutaja. Pertti syntyi samana vuonna kun sana perseily otettiin Kielitoimiston sanakirjaan. Perseilyn voi käsittää monin eri tavoin, mutta nyt se koskee koiraa ja kaikkea sitä, mitä koira vaan voi keksiä. Mielenkiintoisia tapahtumia!

Kirjaa lukiessa on kuin käsissä olisi valokuva-albumi, sillä se on täynnä kuvia Pertistä ja Pertin kavereista ja kuvatekstit ovat sitten ihan omaa luokkaansa. Äärimmäisen nasevia ja hauskoja.

Monille voi olla tuttua juttua, sillä Pertillä on oma somekanava: Pertti – Perseilevä labradorinnoutaja. Niin valtaisa menestys on ollut, että kirja oli suorastaan pakko tehdä. Onhan se vaan hienoa, kun on sellainen komea, kovakantinen opus täynnä perseilyä.

Lapsille en suosittele, sillä kyllä nämä perseilyt ovat sen luokan kamaa, että voisin luokitella vaan aikuisille. Kaksimielistä kevyttä läppää tihkuu joka rivillä ja rivien välissä ja sanamuunnoksiakin piisaa.

Kenelle sitten suosittelen, niin vaikka heille, joille ei tavallisen romaanin lukeminen maistu, sillä tässä kirjassa ei ole juonen häivääkään, jollei huomioida sitä, että Pertti suorittaa perseilyn kaikki kurssit. Kuvia on niin paljon, että jo niissä silmä lepää ja siinä sivussa tulee ikään kuin vahingossa luettua ne tekstitkin. Koiraihmiset tai “nahkat” voivat olla ihan mehuissaan, sillä voi hyvinkin saada jonkun verran vertaistukea.

Ehdottomasti hyvän mielen kirja, joka tuo iloa ja hupia elämään.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...