Jari Mäkipää: Masi Tulppa : Pääsy kielletty!

Masi Tulppa : Pääsy kielletty!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lastenkulttuurin saralla ahkerasti työskennellyt Jari Mäkipää (s. 1978) tunnetaan erityisesti Etsiväkerho Hurrikaani -kirjoistaan, joita on vuoden 2004 jälkeen ilmestynyt jo lähes 20. Vuonna 2017 Mäkipää aloitti uuden Masi Tulppa -kirjasarjan, jonka avausosa Pääsy kielletty! on. 

Jussi Kaakisen kansikuva antaa jo osviittaa, mitä tuleman pitää: pelimaailmassa liikutaan. Yhdeksänvuotiaalla Masilla on elämä järjestyksessä ja kesäloma suunniteltu: luvassa on uuden suosikkipelin pelaamista, leffojen katselua, sarjakuvalehden piirtämistä ja mikropitsojen syömistä. Yksin, ilman häiriöitä.

Valitettavasti vanhemmat lyövät kapulaa rattaisiin. Eivät omasta aloitteestaan, toki, vaan uusien naapurien huolestuneisuuden innoittamana. Naapureilla on myös tavattoman ärsyttävä Pellervo-poika, joka tunkee nenäänsä Masin asioihin. Vaan ei voi mitään: Vahtisilmä-firman kanssa sovitaan viikon koeajasta ja Masi saa riesakseen lastenvahdin.

Nokkelana kaverina Masi onnistuu hankkiutumaan lastenvahdistaan eroon, mutta valitettavasti se tarkoittaa vain sitä, että seuraavana päivänä tilalle tulee uusi ja Masilla on edessään uusi ongelma ratkaistavaksi. Kirja rakentuu pelimäisesti tasoista, joista jokainen tarjoaa uuden pomon voitettavaksi. Siinä sivussa Masi tulee sitten oppineeksi jotain uutta ja ehkäpä vähän ystävystyy Pellervonkin kanssa.

Masi Tulppa tuntuu vähän Risto Räppääjän serkkupojalta. Samansorttista on huumori ja sivuhahmoissa on samankaltaista sekoilua. Kirja on hauska, sopivasti opettavainen ja mukavasti kytköksissä pelimaailmaan. Tähän on helppo tarttua, kirja on sopivasti vähätekstinen ja nopealukuinen ja soveltuu sikäli monentasoisille lukijoille. Jussi Kaakisen kuvitus tuo tarinaan mukavasti lisämaustetta ja tuo videopelimaailmaa vielä lähemmäs.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...