Merete Mazzarella: Matkalla puoleen hintaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alaotsikkona Eläkkeellä olemisen taidosta. Tässä viimeisimmässä elämänkerrallisessa kirjassaan Mazzarella kertoo siitä, millaista on jäädä oikeasti eläkkeelle. Hän on pohtinut asiaa jo paljon ennen sitä tiettyä päivää, jolloin tämä tapahtuu. Ja niin, se todella tapahtui…

Kirjassa on mainiota pohdintaa eläkkeelle siirtymisestä joko vapaaehtoisesti tai pakosta, henkilöstä riippuen. Eläkeläinen on rooli, jota näytellään uskottavasti. Kirjoittaja lainaa useita lähteitä, joihin ehdottomasti kannattaa tutustua.

Hän puhuu asioista, jotka yllättävät uuden eläkeläisen. Lisäksi hän käy läpi sitä, miten vanhuuteen ja ikääntymiseen on suhtauduttu eri aikakausina. Entä nyt, nuoruuden ihannoinnin aikana? Hän puhuu myös ikääntymisestä edelleen sekä kuolemasta, lämpimästi ja ymmärtäen.

Usea asia on yllättänyt uuden eläkeläisen, positiivisesti tai negatiivisesti. Mazzarellalla on kuitenkin onni puolellaan: hänen fysiikkansa ei ole pettänyt ja järkikin toimii. Toisinkin voisi olla. Lisäksi hänellä on ollut tukenaan jo eläkkeellä oleva kumppani, useampi asunto eri paikkakunnilla sekä jatkuva kolumnistin työ useammassa lehdessä.

Itse olen aina pitänyt kirjoittajan analyyttisesta ja lämpimästä lähestymistavasta koskettaviinkin aiheisiin. Tämäkään kirja ei siis ole poikkeus. Erinomainen kirja vanhenemisesta ja eläkkeelle siirtymisestä, johon soisi jokaisen ”jo lähes siihen ikään ehtineen” tutustuvan – mieluummin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kuten muuten tein minäkin eli suosittelen kaikille ikäpolville!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...