Laila Hirvisaari: Me, Keisarinna

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Me, Keisarinna on kirja, jonka mukana pääsee kulkemaan melkein koko sen matkan, kun Katariina II oli Venäjän keisarinna. Se on jatkoa teokselle Minä, Katariina.

Kirjassa hän, Katariina ja hänen uskollinen kamariherransa, Leon kertovat kaiken. Leon merkitsee ylös ja Katariina kertoo. Niin yksioikoista se ei kuitenkaan ole, sillä Leon joutuu välillä muistuttamaan Katariinaa asioista, jotka ovat niin kipeitä, että niitä on tuskallista muistella tai Katariina olisi sivuuttanut ne.

Katariina haluaa muistaa kaiken mukavan, kaiken sen mikä on ollut loisteliasta ja tuonut hänelle meriittiä. Kun Leon pistää hänet muistelemaan sotien verilöylyjä ja maaorjien kohtelua, Keisarinna on pahassa paikassa. Näissä kohdissa lukijakin nousee Katariinaa vastaan.

Kun Katariina kertoo perheestään, lapsistaan ja lapsenlapsistaan, nousevat huolet pintaan. Kuinka vanhin poika Paavali on äitiään vastaan ja alkaa juonitella. Nuorempi poika on läheisempi, mutta hieman hulivili. Lapsenlapset ovat rakkaita, kuten isovanhemmille yleensäkin. Läheisistään huolehtiessaan Katariina onkin rakastettavimmillaan.

Keisarinnan rakkauselämää ei voi sivuuttaa ja se onkin ehkä mielenkiintoisin osio. Se on vilkasta ja välillä ei muista, kuka rakastaja milloinkin on kyseessä. Koskaan keisarinna ei kuitenkaan mennyt enää naimisiin. Hän eli hallitsemalla Venäjää ja pitämällä rakastajia.

Me, Keisarinna on erittäin hyvä historiankirja. Sen myötä aukeni moni asia ihan eri lailla. Laila Hirvisaari on tehnyt kovan työn tämän kirjan eteen. Välillä vaan jäi miettimään, mitkä olivat oikeasti Katariinan ajatuksia, mitkä Lailan….

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Molemmat kirjat hankittuina, mutta edelleen odottomassa lukuvuoroa. Itse asiassa kyllä tarkoituksella jätinkin edellisen lukemisen tämän jälkimmäisen ilmestymiseen asti, että voin lukea yhtä kyytiä molemmat. Nyt vain pitäisi tarttua toimeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...