Elliot Higgins: Me olemme Bellingcat : Tiedustelupalvelu verkossa

Me olemme Bellingcat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elliot Higgins on kansalaisjournalismia harjoittavan Bellingcat-ryhmän perustaja. Higginsin kirjassa Me olemme Bellingcat kerrotaan ryhmän toimintatavoista sekä sen suorittamista tutkimuksista. 

Me olemme Bellingcat -kirjassa puhutaan Syyriasta, Venäjästä, Jemenistä, Yhdysvalloista, Ukrainasta ja Iso-Britanniasta. Bellingcat on suorittanut viime vuosina useita tutkimuksia maailman kipupisteistä. Ryhmä ei kuulu mihinkään tiedustelupalveluun tai mediataloon, vaan sen tutkijat harjoittavat kansalaisjournalismia avoimien lähteiden ja tietotekniikan avulla. Avuksi on otettu lisäksi luovuus ja toisinaan kierotkin temput. Se on saanut osakseen paitsi suitsutusta myös someajan raivoa ja uhkailua, mutta ainakin vielä Bellingcat-karavaani jatkaa kulkuaan koirien haukunnasta välittämättä. 

Me olemme Bellingcat on vaikea kirja arvosteltavaksi. Higginsin teoksessa kuvataan Bellingcat-ryhmän tekemiä tutkimuksia kiinnostavasti ja mukaansatempaavasti, mutta välillä sorrutaan oppikirjamaisuuteen. Siitä viis, sillä kauneusvirheistä huolimatta Me olemme Bellingcat on tärkeä kirja medialukutaidon merkityksestä ja propagandan vaaroista. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...