Leena-Kaisa Laakso: Metsän ovi ja muita kertomuksia

Metsän ovi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on kaikille metsää rakastaville ja kyllä, myös muille, sillä kun tämän kirjan on lukenut, alkaa tehdä mieli metsään.

Leena-Kaisa Laakso on koonnut tähän kirjaan monta monituista tarinaa, jotka jollain lailla kertovat metsästä. On haastatteluja eri ihmisiltä ja heidän metsäkokemuksistaan ja on kerrottu, miten joku kirjailja, vaikkapa Enid Blyton, kuvailee metsää. Kuinka kuvataiteilija Sanna Kananoja ammentaa inspiraatiota metsästä ja mitä metsä merkitsee luontokuvaaja Mika Honkalinnalle.

Kuvataan erilaisia metsiä, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Mikä on se metsän ovi? Se on jokaisella erilainen ja lukija voi samalla miettiä, mikä on se hänen metsän ovensa. Joka tapauksessa kaiken aikaa nousee omia fiiliksiä, omia metsäkokemuksia mieleen. Lisäksi kun joku kertoo omasta kokemastaan, se tuntuu kivalle, että noinkin voisi ajatella ja niinkin voisi kokea.

Pelkästään se, että näkee ikkunasta puun tai puita, on hyvä asia. Itsestään selvyys, mutta kun sitä oikein ajattelee, niin mukava ajatus. Jos et pääse metsään, niin lukemalla tämän kirjan, voit käydä monissa metsissä. Mielikuvitusmetsäkin on aina olemassa ja käytettävissä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...