Märta Tikkanen: Miestä ei voi raiskata

Miestä ei voi raiskata

Osta kirja itsellesi

Moitin Liane Moriartyn Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista -kirjaa valjusta nimestä. Samaa ei voi sanoa Märta Tikkasen klassikosta: nimi Miestä ei voi raiskata on sen verran väkevä teesi, että se herättää heti mielipiteitä. Kirjan kirjoittamisen aikaan otsikko piti paikkansa: vaikka teknisesti miehen saattoikin maata väkisin, se ei lain silmissä ollut rikos. Rikoslaki muuttui näiltä osin sukupuolineutraaliksi vasta vuonna 1998.

Miestä ei voi raiskata kertoo nelikymppisestä kirjastonhoitajasta Tova Randersista, joka joutuu syntymäpäivänään raiskatuksi. Kyseessä on se tavallinen tarina – illanvietto miesseurassa etenee suuntaan, josta Tova ei pidä, mutta mies ei hyväksykään, kun Tova sanoo ei.

Tova vimmastuu ja alkaa suunnitella kostoa. Mikäpä olisikaan parempi kosto kuin raiskata mies! Tova suunnittelee tekoa huolella ja lopulta toteuttaakin sen.

Miestä ei voi raiskata on vimmainen kirja, joka pureutuu isoon kysymykseen. Mikä ajaa miehiä raiskaamaan? Mikä saa miehet uskomaan, että heillä on oikeus toimia sillä tavalla?

Vaikka lainsäädäntö on osin muuttunut parempaan suuntaan, moni muu asia valitettavasti ei ole ja kirja onkin edelleen aivan yhtä ajankohtainen kuin ilmestyttyään 45 vuotta sitten. Ansiosta klassikonaseman saanut Miestä ei voi raiskata on edelleen kirja, joka kaikkien kannattaisi lukea. Vuonna 2019 ilmestynyt uusi painos onkin erittäin tervetullut.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. En ole varma olenko lukenut tämän vai vain katsonut elokuvan. Täytynee varmistaa asia, jos kirjastoni on hankkinut uuden painoksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...