Daniel Kehlmann: Minä ja Kaminski

Minä ja Kaminski

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sebastian Zöllnerillä on suunnitelma. Hänestä tulee kuuluisa ja arvostettu taidekirjailija, kun hän nousee julkisuuteen arvostetun Manuel Kaminskin elämäkerturina. Mutkia matkassa on kuitenkin vielä suunnilleen kaksi: ensinnäkin, kirja pitäisi saada kirjoitetuksi, ja toisekseen vanhuudenhöperön ja sokean Kaminskin pitäisi mielellään kuolla. Sebastian haastattelee Kaminskin lähipiiriä ja taiteilijaa itseäänkin keinoja kaihtamatta, kunnes hänelle selviää, että Kaminskin uraan keskeisesti vaikuttanut nuoruuden rakastettu on yhä elossa. Kun Kaminski kuulee tästä, ei vaihtoehdoksi jää enää kuin vauhdikas road trip halki Euroopan kaksin sairaan maalarin kanssa perillisiltä salassa.

Daniel Kehlmannin Minä ja Kaminski ammentaa huumoria päähenkilönsä loputtomista vaikeuksista. Aluksi Sebastian on vain väliaikaisesti vailla tyttöystävää, mutta vähitellen alta lähtevät asunto, rahat, vaatteet ja vielä suunnitelmatkin. Mutta jossain pinnan alla kunnianhimo alkaa vähitellen hellittää humanismin tieltä. Mikään ei lopulta ole enää tärkeämpää kuin viedä vanha mestari perille. Ja lieneekö Kaminskikaan lopulta ihan niin seniili kuin mitä hän antaa ymmärtää?

Saksalainen Kehlmann on saanut kirjoistaan hyviä arvioita maailmalla, ja tämän yhden näytteen perusteella voi sanoa, ettei suotta. Minä ja Kaminski on hirtehisen hauska romaani, jossa oman edun tavoittelu johtaa jatkuviin katastrofeihin. Teksti on kuitenkin lämminhenkistä ja sen verran kepeää, että sitä lueskelee ihan mielikseen. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...