Minä Zlatan Ibrahimović

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan lukijana olin koko kirjan ihan täysillä mukana, siis todella! Zlatan Ibrahimović tuli niin lähelle, että välillä oli ihan tunne, että olemme kavereita.

Minä Zlatan Ibrahimović kuljettaa lukijaa kuin pelaaja palloa, hyvässä pelissä ja maaleja tulee! Vaikka ei ymmärtäisi mitään jalkapallosta, tämä kirja avautuu. Se kertoo niin paljon ja niin henkeäsalpaavan hyvin, että sitä ei voi laskea käsistään kuin pakon edessä.

Zlatan kertoo lapsuudestaan, joka oli ankea, mutta silti sitä ei ole kuvattu mitenkään säälittävään sävyyn. Zlatan on sitkeä sissi! Hän tekee asioita eri lailla kuin kaikki muut. Tunsin kyllä niin sielujen sympatiaa, kun niitä kohtia luin, kuinka hän joutui kärsimään siitä, että teki jotain omalla lailla. Minusta tässä kirjassa on ehkä parasta juuri se, että on ihmisiä, jotka eivät aina toimi kuin kaikki muut. Silti se ei tee heistä ollenkaan huonompia. Joskus jopa päinvastoin, kuten Zlatanin tapauksessa.

Erittäin mielenkiintoista oli lukea siitä, millaisia valmentajat voivat olla. Kuka on mukava ja kuka ihan sitten äärilaidalta ja millainen valta heillä on. Pelaajien keskinäiset suhteet joukkueissa eivät ole aina niin läheisiä kuin luulisi.

Pelaajilla on oltava manageri, joka hoitaa heidän asioitaan, sillä muuten on vaara tulla huijatuksi. Manageri on siinä erityistehtävässä, kun pelaajaa myydään toiseen joukkueeseen ja mihin hintaan.

Millaista on julkisuus ja media. Kun on suosion huipulla, miten sitä hoitaa ja käsittelee. Tekee niin tai näin, niin on mediassa kuitenkin.

Tämä on sopiva kirja kaiken ikäisille, sillä yhtään revittelyä siitä, että Zlatan olisi hypännyt naisissa ei ole. Hän kertoo varsin kiltisti, miten tapasi vaimonsa ja kuinka heidän elonsa sujui, poikien syntymät ja perheen yhdessäolosta.

Meinasin antaa kirjan eteenpäin, mutta en raaski. Laitan sen hyllyyni ja ehkä palaan siihen jonain päivänä uudestaan!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Kiinnostava kirja kiehtovasta henkilöstä, mutta sekä rakennetta että erityisesti käännöstä tuntuu vaivaavan hutilointi ja ilmeinen kiire saada se ulos markkinoille.

  2. Komppaan Hannua edellä. Paljon lukevana pilkuttajana minua häiritsivät suomennoksen karkeat kielivirheet. Lause aloitettu pienellä alkukirjaimella, Ruotsi (maa) listattu pienellä, typoja riitti. Zlatanin kaltainen suuri persoona olisi ansainnut paremman suomentajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...