Steve Smallman: Minäkö kärttyinen!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eräänä päivänä Hiiri on aivan erityisen kärttyinen. Ja mitä ihmettä; sen kotikolon oviaukon peittää kaiken kukkuraksi valtava, karvainen peppu. Hieman asiaa selviteltyään Hiirelle valkenee, että pepun omistaa pieni Mäyrä, joka suree kadonnutta äitiään. Yhdessä Mäyrän kanssa Hiiri lähtee siis etsintäretkelle.

Matkan alettua etsijät kohtaavat aimo määrän avuliaita eläimiä, jotka haluavat kukin tavallaan kantaa kortensa kekoon Mäyrän äidin löytämiseksi. Hiiren nähtyään muiden ajatus tuntuu kuitenkin aina olevan sama: eikö tuo ole se kärttyinen Hiiri?

Niin, omasta mielestään Hiiri ei toki ole kärttyinen, mutta totuus lienee toinen. Mäyrä-kuvion myötä syntyvät ystävyyssuhteet kuitenkin muuttavat tilannetta ja Hiiri ymmärtää, mistä kenkä aiemmin puristi.

Minäkö kärttyinen! on perinteinen, lempeä tarina ystävyyden sekä auttamisen tärkeydestä. Mieleen nousee Kultainen sääntö: “Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille”. Ystävyys on kahden kauppa, molemminpuolinen sopimus. Kun henkilöhahmot vielä ovat suloisia eläimiä, on menestys lasten keskuudessa melko taattu. Kiva kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Voi veljet, onkohan tämä kirja suunnattu minulle? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...