Steve Smallman: Minäkö kärttyinen!

Osta kirja itsellesi

Eräänä päivänä Hiiri on aivan erityisen kärttyinen. Ja mitä ihmettä; sen kotikolon oviaukon peittää kaiken kukkuraksi valtava, karvainen peppu. Hieman asiaa selviteltyään Hiirelle valkenee, että pepun omistaa pieni Mäyrä, joka suree kadonnutta äitiään. Yhdessä Mäyrän kanssa Hiiri lähtee siis etsintäretkelle.

Matkan alettua etsijät kohtaavat aimo määrän avuliaita eläimiä, jotka haluavat kukin tavallaan kantaa kortensa kekoon Mäyrän äidin löytämiseksi. Hiiren nähtyään muiden ajatus tuntuu kuitenkin aina olevan sama: eikö tuo ole se kärttyinen Hiiri?

Niin, omasta mielestään Hiiri ei toki ole kärttyinen, mutta totuus lienee toinen. Mäyrä-kuvion myötä syntyvät ystävyyssuhteet kuitenkin muuttavat tilannetta ja Hiiri ymmärtää, mistä kenkä aiemmin puristi.

Minäkö kärttyinen! on perinteinen, lempeä tarina ystävyyden sekä auttamisen tärkeydestä. Mieleen nousee Kultainen sääntö: ”Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille”. Ystävyys on kahden kauppa, molemminpuolinen sopimus. Kun henkilöhahmot vielä ovat suloisia eläimiä, on menestys lasten keskuudessa melko taattu. Kiva kirja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Voi veljet, onkohan tämä kirja suunnattu minulle? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...