Kirsti Mäkinen ja Tuula Uusi-Hallila: Minna Canth : taiteilija ja taistelija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä Minna Canthista kertova kirja kuuluu kuvallisiin kirjailijaelämänkertoihin, joita on helppo lukea ja katsella, koska kuvia on paljon.

Kirja alkaa siitä kun Minna syntyy ja kattaa koko elämänkaaren aina kuolemaan asti. Esiin nousevat Minna Canthin yksityiselämä ja julkinen rooli, kaikki näytelmät ja millaista niiden esittäminen ja kritiikki oli, ennen ja nyt.

Lapsuudesta aikuisuuteen. Kun Minna menee naimisiin, saa lapsia, jää leskeksi, ajaa naisasiaa, kirjoittaa. Kaikki se on tätä päivää. Olisipa Minna näkemässä, kokemassa.

Tämä kirja on erittäin hyvä sellaiselle, joka vain haluaa tietää jotain Minna Canthista, sillä kaikki se on tässä kirjassa tiivistettynä. Jos kiinnostuu enemmän, niin kirjan lopussa on mahtava luettelo kirjoista, joista voi saada lisää tietoa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...