Kerttu Kotakorpi: Minun luontoni

Minun luontoni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Metereologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi kirjoitti esikoistietokirjassaan Suomen luonto 2100 ilmastonmuutoksen mahdollisista vaikutuksista Suomen luontoon ja eläimistöön sekä elinolosuhteisiin, jotka vuonna 2100 Suomessa vallitsevat. Minun luontoni sukeltaa kirjailijan omaan luontosuhteeseen ja huomioihin luonnosta ja sen muuttumisesta ja erityisesti niihin maisemiin, joissa Kotakorpi itse viihtyy.

Kokonaisuus on yhdistelmä eri vuodenaikoina kuvattua Suomen luontoa sekä havaintoja ilmaston muutoksen jo näkyvistä vaikutuksista Suomen luontoon yhdistettynä yleisempään pohdintaan ympäristön muuttumisesta tulevaisuudessa. Erityinen huomio luonnon kuvauksessa on pääkaupunkiseudun kaupunkiluonnolla, koska tämä on kirjoittajan oman arjen ympäristö, jossa hän viettää valtaosan vuodesta luontoa ja ympäristöä havainnoiden sekä työn puolesta että harrastaen.

Minut itseni kirjassa yllätti kirjojen valokuvat, jotka ovat upeita ja jotka kaikki ovat Kotakorven itsensä ottamia. Valokuvat tekevät jo valmiiksi henkilökohtaisesta aiheesta helpommin samastuttavan ja tekevät kokonaisuudesta rikkaamman.

Mietin kirjaa lukiessani sitä, että millaiselle lukijakunnalle kirja on ja mitä se heille antaa. Minun luontoni on henkilökohtainen puheenvuoro luonnosta ja uskoisin sen kiinnostavan ainakin kaikkia kaupungeissa asuvia suomalaisia, eli valtaosaa meistä suomalaisista, koska tarvitsemme muistutuksia siitä, että lähellämme on arvokasta luontoa, jossa voimme ylläpitää suhdettamme suomalaiseen luontoon ja joka sekin uhkaa kadota tai muuttua ilmaston ja elinympäristöjen muuttumisen mukana.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...