Tove Jansson: Missä Samu luuraa?

Missä Samu luuraa?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomessa julkaistaan yllättävänkin paljon piilokuvakirjoja vuosittain. Näissä yleensä nuori lukija etsii kuviin piilotettuja esineitä ja asioita. Missä Samu luuraa on Tove Janssonin kuvittama Muumi-aiheinen piilokuvakirja. Kirjassa on piilokuvasivujen lisäksi muutamia muita tehtäviä.

Kirjan kuvitus on Tove Janssonin alkuperäistä käsialaa. Se on hieman kahtiajakoinen asia. Toisaalta Janssonin piirrosjälki on maagista, teoksissa on paljon yksityiskohtia ja kuvitus on kaunista.

Varjopuolena tälle on, että kuvituksia ei ole suunniteltu käyttötarkoitukseensa. Kirjan aukeamista osa on paljon vaikeampia kuin mitä piilokuvakirjat yleensä ovat. Piilotetut yksityiskohdat tuntuvat monesti myös hieman irtonaisilta ja ne ovat kooltaan varsin pieniä. Vaikka aikuisella saattaakin riittää mielenkiintoa metsästää pientä muurahaista ruohikosta, ihan pienille lapsille se ei tunnu toimivan.

Etsintätehtävien vaikeuden voi tietysti kääntää myös vahvuudeksi. Kirjaa voikin suositella erityisesti lapsille, joille kirjan lajityyppi iskee erityisen hyvin.

Vaikeiden etsintäsivujen vastapainoksi kirjassa taasen on varsin helppoja tehtäviä. Näitä ovat muun muassa tehtävä, jossa esineille pitää löytää asiayhteyteen liittyvä pari, kuten esimerkiksi lukko ja avain. Helpommat tehtävät ovat hyvää vastapainoa vaikeammille, sillä ne sekä rikkovat pitkän etsinnän puuduttavuutta ja antavat tunteen etenemisestä. Kirjan tehtävistä nokkelimmat olivat yökuvia, jossa asioita metsästetään lähes pimeistä kuvista.

Kirja olisi myös kaivannut sivun, jolla kerrottaisiin piilotettujen kohteiden olinpaikat. Kokonaisuutena Missä Samu luuraa -piilokuvakirjaa voi suositella niin Muumien kuin piilokuvakirjojen faneille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...