Martin Handford: Missä Vallu? : Jouluinen valoseikkailu

Misä Vallu? Jouluinen valoseikkailu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Missä Vallu? -kirjat ovat varmaankin maailman tunnetuimpia piilokuvakirjoja. Vallu on raitapaitaan pukeutunut viikari, joka on ollut kateissa väkijoukoissa jo 1980-luvun lopulta lähtien.

Kirjojen idea on yksinkertainen: lukijan tehtäväksi annetaan löytää Vallu ystävineen ja valikoituja yksityiskohtia kuvasta. Haaste tuleekin siitä, että etsittävät sivut ovat aina täynnä valtavia väkijoukkoja.

Jouluinen valoseikkailu -kirjan aiheet ovat erilaisia joulutoimia joulujuhlista ostoksilla käyntiin. Sivut ovat täynnä pieniä yksityiskohtia ja niitä itsessäänkin jää helposti ihastelemaan.

Jouluinen valoseikkailu eroaa tavallisista piilokuvakirjoista siinä, että sen piilokuvat ovat tummassa muovikalvossa. Paljaalla silmällä kuvista ei näe mitään, mutta etsijälle annettavalle “taikavalolla” lukija pystyy näkemään kuvasta pienen osan kerrallaan. Taikavalo on siis pahvilätkä, jonka päässä on valkoinen ympyrä.

Tehokeinona taikavalo on mainio. Ensinnäkin näkemisen rajaaminen vaikeuttaa kuvista löytämistä suuresti ja ympyrän muotoinen efekti tuntui kuin taskulampun valokeilalta.

Kirjan monimutkaisen rakenteen takia se sisältää vain kuusi kuva-arvoitusta. Vaikka näiden parissa vierähtää yllättävänkin paljon aikaa, olisi näitä toivonut olevan muutama enemmän.

Jouluinen valoseikkailu on laadukas piilokuvakirja. Se toimii yllättävän hyvin satunnaisviihteenä vähän vanhemmallekin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...