David Shrigley: Mitä helvettiä? Maailma David Shrigleyn mukaan

Osta kirja itsellesi

David Shrigleyn sukulaissieluja ovat Hugleikur Dagsson, Ville Tiihonen ja Glen Baxter. Mitä helvettiä? on täynnä rujosti piirrettyjä kuvia, joiden sisältö naurattaa, järkyttää ja kummeksuttaa.

Näe sikiöt pelaamassa korttia (voittaja syntyy palkinnoksi!), kaivamisopetusta, elävien kuolleiden orkesteri, keskeneräinen piirustus leirintäalueesta ja lankakerä, jolla kalat voivat leikkiä.

Shrigley on gallerioissa esitelty kuvataiteilija ja tekee rujoa jälkeä tarkoituksella. Osa kuvista on satiirista taidemaailman piikittelyä, osa taas sitten vain rehdisti outoja.

Kokoelma on hivenen köykäinen, sen selailee läpi nopeasti, eikä monikaan kuva jää mieleen elämään. Sama vika tietysti Dagssonilla ja Tiihosella; omalla kohdallani Baxter on osoittautunut mieleenjäävimmäksi.

Jos lievästi alatyylinen ja reilusti outo töhertely kiinnostaa, Mitä helvettiä? on pakollinen valinta ja iso kovakantinen kirja toki pieniä pehmeäkantisia näyttävämpi pakkaus vaikkapa sohvapöydälle jätettäväksi.

Shrigleyn töistä löytyy esimerkkejä vaikka Shrigleyn nettisivuilta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...