David Shrigley: Mitä helvettiä? Maailma David Shrigleyn mukaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

David Shrigleyn sukulaissieluja ovat Hugleikur Dagsson, Ville Tiihonen ja Glen Baxter. Mitä helvettiä? on täynnä rujosti piirrettyjä kuvia, joiden sisältö naurattaa, järkyttää ja kummeksuttaa.

Näe sikiöt pelaamassa korttia (voittaja syntyy palkinnoksi!), kaivamisopetusta, elävien kuolleiden orkesteri, keskeneräinen piirustus leirintäalueesta ja lankakerä, jolla kalat voivat leikkiä.

Shrigley on gallerioissa esitelty kuvataiteilija ja tekee rujoa jälkeä tarkoituksella. Osa kuvista on satiirista taidemaailman piikittelyä, osa taas sitten vain rehdisti outoja.

Kokoelma on hivenen köykäinen, sen selailee läpi nopeasti, eikä monikaan kuva jää mieleen elämään. Sama vika tietysti Dagssonilla ja Tiihosella; omalla kohdallani Baxter on osoittautunut mieleenjäävimmäksi.

Jos lievästi alatyylinen ja reilusti outo töhertely kiinnostaa, Mitä helvettiä? on pakollinen valinta ja iso kovakantinen kirja toki pieniä pehmeäkantisia näyttävämpi pakkaus vaikkapa sohvapöydälle jätettäväksi.

Shrigleyn töistä löytyy esimerkkejä vaikka Shrigleyn nettisivuilta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...