Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja: Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta

Mitä jokaisen kotiäidin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan kohdalla ei ainakaan tarvitse miettiä, mikä kirjan aihe on. Kirja myös pitää sen, mitä otsikko lupaa: sijoittamisen perusteet tulevat takuuvarmasti tutuiksi. Kirja toimii hyvänä johdatuksena sijoittamiseen myös muille kuin kotiäideille – jopa miehet voivat oppia kirjasta paljon.

Kotiäitipainotukselle on kuitenkin syynsä. Kirjan tekijät haluavat kannustaa erityisesti kotiäitejä ja naisia ylipäätään ottamaan vastuuta omista raha-asioistaan ja huolehtimaan myös taloudellisesta hyvinvoinnistaan. Tutkimusten perusteella naiset jättävät raha-asiat usein miesten huoleksi, eikä sijoittamista nähdä asiaksi, josta olisi syytä olla kiinnostunut.

Kirja on jaettu kahteen osaan. Alkuosa käsittelee sitä, miksi sijoittaminen on järkevää. Tämä on hyvin nais- ja äitipainotteinen osa, joten muut voivat melko huoletta hypätä sen yli. Kannattaa kuitenkin lukea, jos ei tiedä, miksi sijoittajaksi ryhtyminen on fiksua. Jälkimmäinen osa on yleisempi ja käsittelee sitä, miten sijoittajaksi tullaan. Erilaiset sijoitustyypit, kuten osakkeet, rahastot ja korkopaperit, käydään läpi eritellen niiden etuja ja huonoja puolia. Pääpaino on osakkeissa, jotka varsinkin nuorelle sijoittajalle ovatkin oivallinen sijoituskohde.

Tämän kirjan luettuaan tietää, mitä sijoittaminen on ja miksi sitä kannattaa tehdä. Kovin pitkälle tämän kirjan opeilla ei vielä pääse, mutta ainakin tietää, mitä lisätietoa tarvitsee.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...