Mika Poutala: Mitä menestyminen vaatii?

Osta kirja itsellesi

Pitkästä aikaa ostin uutuuskirjan, vaikka antikvariaattikirjat kiinnostavat tuhannesti enemmän. Kirja maksoi 20 euroa sisältäen postikulut. Tekijän takia hankin: sen verran positiivisen ja reilun kaverikuvan pikaluistelija Mika Poutala on julkisuuteen piirtänyt. Tällä kirjallaankin Mika haluaa tukea suomalaista nuorisourheilua antamalla osan kirjan tuotosta vähäosaisten lasten harrastusten tukemiseen. Mikasta itsestään tuli pikaluistelija, koska jääkiekkovarusteluun ei olisi avioeroperheessä ollut varaa.

Vaatimaton symppismies huippu-urheilijaksi, toiset huomioon ottava. Kristitty räppäri.

Sitten kaveri ottaa ja kirjoittaa kirjan menestymisen autuudesta ja ihanuudesta! Menestymisen: siis rahan?

”Ei ole olemassa mitään parempaa kuin elää menestyksekästä elämää!”

Mies joka on lukenut satakunta kirjaa elämänsä aikana, ja nekin vasta viimeisen kahden vuoden sisällä, kirjoittaa kirjan! Ilmankos hän kirjan lopussa sanoa paukauttaa, ettei perusoptimistina ymmärrä uuden edessä ’ei tästä kuitenkaan tule mitään’ -asennetta.

Hinku menestyä on hirmuinen kuten kaikilla huippu-urheilijoilla, tai varmaan kenellä tahansa alalla kuin alalla menestyneellä. Ja sehän tässä tavan – ’tointaako tuo mittää’ – taapertajaa kummastuttaakin: Miksi pitäisi menestyä? Eikö vähempi riittäisi?

Poutala kirjoittaa opaskirjan. Näytettyään oman vähemmän motivoituneen puolensa niin koulussa, armeijassa kuin urheilussakin, herää hän kertakaikkisen muutoksen tarpeeseen: huipulle päästäkseen, unelmat toteuttaakseen ei ole varaa ’luistella’ millään tärkeällä alueella – jokainen porras on noustava ylös perille päästäkseen.

Rautalangasta vääntäen ja painottaen hän osoittaa asiat, jotka on saatava kuntoon:

  1. ravinto
  2. uni
  3. liikunta
  4. ajankäyttö

Sitten tie on auki vaikka taivaisiin.

”Menestys on tavoitteiden onnistunutta saavuttamista.”

Omat unelmansa Mika on elänyt todeksi: olympialaisiin osallistuminen ja omakotitalo. Kultamitalia olympialaisista ei ole tullut, omakotitaloon sen sijaan on asettunut rakkaus – perhe: vaimo ja kaksi potraa poikaa.

Eli loppujen lopuksi menestyminen on laaja käsite, se voi olla hyvinkin kaukana rahasta, joksi menestymisen helposti miellämme.

Jotenkin kaikki ruoka- sun muut elämäntapaohjekirjat nostavat niskavillat pystyyn ja tarttumatta useimmiten jäävät naiivihkon vaikutelman vuoksi; ehkä tämänkin olisin jättänyt väliin, jos tekijän taustoja ja tekoja ei olisi ennestään ollut tiedossa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...