Suvi Vaarla: Westend

Westend

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ikääntymisen hyviin puoliin kuuluu se, että oman sukupolven aikakausiromaaneja ilmestyy enemmän. Westendin Elina on minua muutaman vuoden vanhempi, valmistuu lukiosta ja siirtyy korkeakouluun samoihin aikoihin kun minä lukio-opintoni aloitin.

Westend kuvaa 1980-luvun kasinotalouden nousuvuosia ja niitä seurannutta lamaa. 1990-luvun IT-kuplan villit vuodet kohdataan myös, samoin kun lopulta 2000-luvun finanssikriisi. Kaikkea tätä tarkastellaan päähenkilö Elinan näkökulmasta, ensin lapsena perheessä, jossa isän rakennusfirmalla menee liian lujaa, sitten itsenäistyneenä opiskelijana perheen romahduksen myötä.

Suvi Vaarla kuvaa hienosti, miten lama ei kohdellut kaikkia tasapuolisesti. Toisia lyötiin kovaa, toiset selvisivät vähemmällä, jotkut jopa voittajina. Hyväosaisillakaan ei välttämättä ollut henkisesti helppoa ja laman pahiten runtelemiin aikakausi jätti pitkäkestoiset jäljet. Niitäkin Vaarla kuvaa hyvin, millaista on elää ilman tunnetta minkäänlaisesta turvaverkosta.

Westend etenee reipasta vauhtia ja kertoo kiinnostavan, tiiviin tarinan. Vuorotellen lamavuosissa ja Elinan opiskeluajoissa etenevä kerronta pitää kirjan mielenkiintoisena.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...