Tomi Astikainen: Miten elää ilman rahaa

Miten elää ilman rahaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

– Ei se ainakaan laiska eikä paha ihminen ole. Päinvastoin: ahkera filantrooppi.

Odotuksiin nähden vähän yllättävä on loppupäätelmäni Miten elää ilman rahaa -dokkarikirjan miehestä.

Ennakkoluulot karisivat sitä mukaa, kun kirja eteni, tai eteni ja eteni: sehän ottaa milloin loikan eteen milloin taakse, milloin mihinkin maahan tilanteen, rakenteen niin vaatiessa. Kirja etenee tavallaan ihmisen primaaritarpeiden tyydyttämisjärjestyksessä, so. miten löytää maailmalla

  • juomaa
  • ruokaa
  • vaatteita
  • kyytiä
  • kattoa
  • jne.

Siinä opitaan dyykkauksen, vaihtokaupan, talonvaltauksen ynnä muun jujut kädestä pitäen sekä vinkit netin osoitteisiin, joiden kautta yhteydet maailmalta vapaan elämänmuodon eläjiin löytyy: jos hammasta särkee niin katsot ja liftailet vaikkapa Kroatiaan, jossa hammaslääkäri on valmiina auttamaan, poistamaan viisaudenhampaasi korvauksetta.

Neljä vuotta reissasi kauppatieteiden kandidaatti Tomi Astikainen rahatta maailmalla ja päälle päätteeksi kirjoitti tämän ‘opas’kirjan, ohjenuoran vastaavaa aikoville – ja meille muille pällisteltäväksi.

Eurooppa, Turkki, Marokko, ja Atlantin takainen Väli-Amerikka tuli kolutuksi. Rahatta. Liftillä.

Sekin selviää siis, miten liftillä Amerikkaan lennetään tai miten Tukholmasta Turkuun matkustajalaivalla hyttipaikoin rahatta herroiksi matkataan. Myös se, mitä vaaroja, mitä iloja, mitä ikävää pitkä matka tarjosi. Ainoastaan pari kolme kertaa oli henki vaarassa, kahdesti omaa hölmöyttään, kerran kebabveitsimiehen humalan takia.

Pitkin maailmaa on porukkaa liikkeellä ja paikkoja tarjolla, joissa voi auttaa ihminen ihmistä, tehdä maailmassa hyvää korvauksetta eikä aina rahastaa omilla taidoillaan.

Kuten sanottu: Kaikkea muuta kuin toisten siivellä elämistä maailmanmatkaajan elämä on, ainakin tämän kolmikymppisen Astikaisen, joka nyt on palannut työhön ja toimeen, opintovelkoja valtiolle maksamaan. Komean tittelin onkin jo saanut: KeksintöKeskus-yhtiön toimitusjohtaja.

Kaikesta huolimatta: Parempi kuitenkin nähdä maailma, palata sitten kotiin ja kotimaahan hyvän sään aikana, sillä

“Jokaisen on löydettävä oma tiensä. En missään tapauksessa suosittele täysin rahatonta elämää kenellekään.”

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...