Ulli Lust: Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ulli on 17-vuotias punkkarityttö, joka saa Wienissä uuden ystävän, Edin. Edi on yrittänyt aikaisemmin reissata Italiaan, mutta jäi kiinni rajalla. Tytöt päättävät yrittää uudestaan yhdessä ja toteuttaa unelmansa villistä ja vapaasta matkasta – mitä väliä, vaikka tytöt ovat rahattomia, nuoria ja naiiveja?

Tytöt pääsevät Italiaan ja kiertelevät turistirantoja. Rantakaupungit ovat kuitenkin tylsiä pikkukyliä, joten tytöt suuntaavat suurkaupunkiin, Roomaan, jossa he kohtaavat paikallista kiertolaisyhteisöä. Sieltä löytyy ystäviä ja ennen kaikkea suunnitelma talven varalle: talveksi lähdetään Palermoon, Sisiliaan.

Matkanteko ei ole helppoa rahattomille nuorille naisille. Avuliaita miehiä kyllä löytyy, eikä jää kertaan tai kahteen ne tapaukset, kun tytöt ostavat autokyytejä tai ruokaa seksillä. Etelä-Italiassa vastaan tulee kuitenkin toisenlainen, julmempi kulttuuri, jossa Itävallan oloihin tottuneille tytöille on luvassa järkytyksiä. Naisen asema on Sisiliassa jotain aivan muuta kuin Itävallassa, etenkin itsekseen liikkuvan ulkomaalaisen punkkarin. Ulli ja Edi törmäävät myös mafiaan.

Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä on on mielenkiintoinen matkakertomus ja paikoin hyvin raastava omaelämäkerta, sen verran inhottavia tapahtumia Ulli ja Edi joutuvat matkan varrella kokemaan. Piirrostyyli on selkeää ja pikkutarkkaa, mutta en olisi pahastunut vähän isompikokoisista sivuista: nyt yksityiskohtia sai paikoitellen tihrustaa silmät sirrillä. Mutta tarina on vaikuttava ja koskettava, yhtä kaikki.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...