Risto Isomäki: Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilmastonmuutos ja sen torjuminen on Risto Isomäen tuotannon kantava teema niin hänen aiemmissa tieto- kuin myös tieteiskirjoissaan. Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen kokoaa kirjailijan näkemyksiä suomalaisista ilmastohankkeista ja käsittelee ilmastohankkeissa piileviä mahdollisuuksia Suomen kansantalouden näkökulmasta. Näkökulmia on monta ja oman kattavan esityksensä saavat muun muassa ympäristöystävälliset vaatekuidut, sähköautot, metsät ja puut sekä lopuksi Suomen kehitysapumiljardit. Aihekokonaisuuksissa tuodaan esiin kattavasti suomalaista näkökulmaa mutta Isomäki käsittelee aiheita myös laajemmasta näkökulmasta eli siitä, miten ihmiskunta ylipäänsä voi pysäyttää ilmastonmuutoksen.

Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen ravistelee ja patistelee lukijaansa havahtumaan niin ilmastonmuutoksen uhkiin kuin uusien ilmastoystävällisempien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kirjan esitystapa on vahvasti kirjailijan asiantuntemukseen nojaava, sillä kirjassa esiteltyjä tilastotietoja ja laskelmia ei sidota viittaamalla ulkoisiin lähteisiin ja paljon jätetään lukijan luottamuksen varaan. Isomäki tarjoaa jokaiseen kirjan lukuun liittyen lukemistoa ja se toki mahdollistaa omatoimisen yksityiskohtien tarkastamisen, mutta selkeitä viittauksia kirjailijan näkemysten, tilastojen ja laskelmien tueksi jää kuitenkin kaipaamaan ja niiden avulla Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen olisi monta pykälää pysäyttävämpi kirja.

Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen herättää kuitenkin runsaasti ajatuksia ja luo uskoa lukijaansa siinä, että investoimalla huomisen teknologioihin sekä Suomella, että ihmiskunnalla laajemminkin on vielä mahdollisuus kääntää ilmastonmuutoksen suunta. Isomäen viesti on väkevä mutta se vaatii vahvaa luottoa siihen, että kirjassa käytetyt luvut ja laskelmat ovat oikein.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...